Frisk citronpaj

 

Frisk citronpaj med citrusfrukter.

 

Pajdegen:

100 gram rumstempurerat margarin
3 dl vetemjöl
4 msk strösocker
2 msk kallt vatten

Fyllning:

3 citroner
5 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 dl grädde

Till servering: Gräddglass och Kumquats eller annan citrusfrukt

Gör så här:

Rör ihop samtliga ingredienser till pajdegen, tryck ut degen i en rund pajform som är ca 22-25 cm i diameter.               Låt stå kallt i ca 1 timme,ställ ugnen på 200 grader och grädda pajskalet i ugnen  i ca 15 minuter.

Ta sedan ut pajdegen och sänk temperaturen till ca 150 grader. Riv skalet på de nytvättade citronerna, pressa ut saften. Rör ihop ägg och socker i en annan skål, och rör ner grädden. Tillsätt citronsaften och skalen till smeten. Fyll pajdegen med fyllningen och låt stå i ugnen på 150 grader i ca 25 minuter.

Låt svalna i kylen innan servering.

0
Prenumerera
Notis om
5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
6 år sedan

ska grädden vispas först?

Jenny Warsen
Reply to  Anna
6 år sedan

Nej, det är ovispad grädde till fyllningen 🙂

catherine
6 år sedan

till Anna – herregud vad tror du. Titta på bilden….

Eva
6 år sedan

Men Anna menade ju givetvis till fyllningen!!

ceciia
5 år sedan

Har du något recept för key lime pie?

Nästa inlägg

Grillad toast med kräft- och mangosallad

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x