Frisk citronpaj

 

Frisk citronpaj med citrusfrukter.

 

Pajdegen:

100 gram rumstempurerat margarin
3 dl vetemjöl
4 msk strösocker
2 msk kallt vatten

Fyllning:

3 citroner
5 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 dl grädde

Till servering: Gräddglass och Kumquats eller annan citrusfrukt

Gör så här:

Rör ihop samtliga ingredienser till pajdegen, tryck ut degen i en rund pajform som är ca 22-25 cm i diameter.               Låt stå kallt i ca 1 timme,ställ ugnen på 200 grader och grädda pajskalet i ugnen  i ca 15 minuter.

Ta sedan ut pajdegen och sänk temperaturen till ca 150 grader. Riv skalet på de nytvättade citronerna, pressa ut saften. Rör ihop ägg och socker i en annan skål, och rör ner grädden. Tillsätt citronsaften och skalen till smeten. Fyll pajdegen med fyllningen och låt stå i ugnen på 150 grader i ca 25 minuter.

Låt svalna i kylen innan servering.

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
10 år sedan

ska grädden vispas först?

Jenny Warsen
Reply to  Anna
10 år sedan

Nej, det är ovispad grädde till fyllningen 🙂

catherine
10 år sedan

till Anna – herregud vad tror du. Titta på bilden….

Eva
10 år sedan

Men Anna menade ju givetvis till fyllningen!!

ceciia
9 år sedan

Har du något recept för key lime pie?

Nästa inlägg

Grillad toast med kräft- och mangosallad

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x