Frisk citronpaj

 

Frisk citronpaj med citrusfrukter.

 

Pajdegen:

100 gram rumstempurerat margarin
3 dl vetemjöl
4 msk strösocker
2 msk kallt vatten

Fyllning:

3 citroner
5 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 dl grädde

Till servering: Gräddglass och Kumquats eller annan citrusfrukt

Gör så här:

Rör ihop samtliga ingredienser till pajdegen, tryck ut degen i en rund pajform som är ca 22-25 cm i diameter.               Låt stå kallt i ca 1 timme,ställ ugnen på 200 grader och grädda pajskalet i ugnen  i ca 15 minuter.

Ta sedan ut pajdegen och sänk temperaturen till ca 150 grader. Riv skalet på de nytvättade citronerna, pressa ut saften. Rör ihop ägg och socker i en annan skål, och rör ner grädden. Tillsätt citronsaften och skalen till smeten. Fyll pajdegen med fyllningen och låt stå i ugnen på 150 grader i ca 25 minuter.

Låt svalna i kylen innan servering.

2

5 responses to “Frisk citronpaj

  1. Anna skriver:

    ska grädden vispas först?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Nej, det är ovispad grädde till fyllningen 🙂

  2. catherine skriver:

    till Anna – herregud vad tror du. Titta på bilden….

  3. Eva skriver:

    Men Anna menade ju givetvis till fyllningen!!

  4. ceciia skriver:

    Har du något recept för key lime pie?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *