Solrosbröd

Här kommer receptet

50 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
2 tsk salt
3 msk sirap
ca 13-14 dl rågsikt
4 dl solrosfrön

Garnering:
1 dl Solrosfrön

Ställ ugnen på 200-225 grader,
Smält smöret och värm upp det till fingervarmt tillsammans med mjölken, smula ner jästen i en bakbunke. Häll över lite av mjölkblandningen och lös upp jästen innan du häller i resten av vätskan.
Rör sedan ner mjölet och resten av ingredienserna i bunken, och arbeta degen väl.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. När det är dags att baka ut så rulla till fina små bullar , ca 16-20 bröd. Pensla med vatten innan du strör över solrosfröna.
Låt jäsa ytterligare 30 minuter innan det är dags att grädda dem, i mitten på ugnen i ca 10-15 minuter.

Låt bröden svala på galler.

 

 

 

1

One response to “Solrosbröd

  1. Martina skriver:

    Hej! Tror du man kan göra dessa som (ett) stort bröd? Skulle gärna minska arbetsinsatsen lite även om frallor är så gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *