New England

Hej vänner!
Lunchen åt vi ute idag, och nu har jag pecis varit ute på en långpromenad med Molly,
härligt nu när solen skiner men oj vad det vá
väldigt kallt ute! Brrr… Så nu värmer jag mig med en kopp kaffe, och tänkte fortsätta att visa lite av det jag köpte igår

Färgglada nya kuddar, i New England stil och en fin matchande lammullspläd.

IMG_5940

IMG_5943

Nu ska jag fixa till en gammal tavla här som jag tröttnat på –
ska se om jag kan lyckas rädda den med lite ny färg ….

See ya !

0
5 kommentarer

Vit fågelbur

Godmorgon,

En vit  fågelbur stod också nedskrivet på min önskelista när jag åkte till Ullared igår,
och det hittade jag! Den fanns i två olika storlekar,   Jag köpte den stora buren, med extra stora stearinljus.

IMG_5945

Fågelburen i shabby chic och pyntad med grön  fin murgröna.

IMG_5950

Fågelburen ska så småningom ( när vi flyttat )  hängas upp på väggen, och bli en fin ljuskälla.
Bilder kommer  dyka upp . . . . .

0
4 kommentarer

Inredningsböcker

Godkväll,

Det var en kanondag idag på Gekås, kom fram tio i åtta och det var inga problem med att hitta parkering längst fram, för idag var det folktomt på Ullared – och det betyder att det inte var urplockat bland hyllorna.  Lucky me! 🙂

Och jag hittade mycket av det som jag skrivit ner på önskelistan. Blandannat var jag på jakt efter fina inredningsböcker / förvaringsboxar,  efter att jag sett dem på Mio….. eller om det nu kanske var EM…..  Iallafall så  sprang jag på dem på Gekås idag , och självklart så kunde jag då inte motstå att köpa dem :

IMG_5919
Två olika motiv blev det ,
och  i två olika storlekar.

IMG_5918
Bra förvaring för tv- och video-dosor

IMG_5921-1

De kommer bli jättefina på soffbordet! Men nu är det dags för middag
Jag återkommer med mera av mina fynd från Ullared snart…

0
7 kommentarer

Ajvarsoppa med bacon & fetaost

Lunchtips om ni inte redan har ätit eller lagat någonting. En god ajvarsoppa toppad med bacon och fetaost med lite gott vitlöksbröd. Den hade vi till lunch igår , och det blir en god paprikasmak av den eftersom man har i ajvar i den.
Nomnom

IMG_2570

Det här behöver du till denna ajvarsoppa : 
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
olivolja till att fräsa löken med
5 dl vatten
1 dl ajvar ( mild eller stark efter eget tycke )
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk med fyllig krossad tomat
1 nypa strösocker
salt & peppar

Stek klippt bacon
Vitlöksbröd

Gör din soppa så här :
Finhacka / riv löken och värm upp en gryta med olivolja, pressa ner vitlöken och fräs till den gula löken blivit glansig, men ej brun.
Häll i vatten krossad tomat, ajvar och smula ner buljongtärningen- låt sjuda upp i några minuter, lägg i sockret under omrörning och smaka av med salt och peppar.
Stek under tiden baconet, och sedan baguetten ( i olivolja ) Servera soppan med bacon strössel och vitlöksbröd

* * * * * * * * * * * *

0
2 kommentarer

Godmorgon Fredag!

Godmorgon Fredag

Idag ringde klockan vid 4.30 – med andra ord steg jag upp mitt i natten.
Trött – men kommer vakna till så snart kaffet är klart. Roligt att det var så många som gissade rätt på tavlan i förra inlägget. Visst är den från IKEA.
Jag tycker att det är kul att blanda inredning, vi handlar från många olika stora och små butiker, från nätet, IKEA, auktioner, loppis, EM, Mio, dyrt- billigt  och det är ju det som är roligt – när man springer på sådana här fina guldkorn:-)

Nu ska jag bara äta  ett par smörgåsar och sedan  bär det av mot Ullared, och ett besök på Gekås.  Tänkte passa på att handla till Nomis 3 års kalas.  Villa bara kika förbi och säga godmorgon här på bloggen innan .

Så en riktigt god morgon till er och fortsatt fin Fredag!  

Nu är kaffet klart !  

a

Pssst… denna fina vita kaffeburken är från Gekås.

Vi hörs snart !

0
8 kommentarer

Festliga potatispuckar

 Potatis är alltid gott, och är så roligt för att det är lätt att variera.
Kokt, råstekt , klyftpotatis, hasselbacks, smörstekt , mos , pressad potatis  och potatisgratäng ♥

Och så  brukar jag göra dessa  goda potatispuckar . . .   

IMG_4629-1
Och även dessa är lätta att variera i olika smaker, med olika kryddor och örter.
Krydda dem efter vad du ska äta till. Dessa Potatispuckar med dill och chili  severade vi till fisk.
Jag brukar passa på att laga dessa när jag har fått över mycket potatismos 🙂

Det du behöver är :
Fast Potatismos
1 ägg
kryddor / örter – efter önskemål
Salt
En hel del ströbröd
Smör
Gör så här :
Rör ihop potatismos, med ägg, salt och valfria kryddor och örter.
Chili och färsk hackad dill för vår del.
Men det är även gott med persilja eller koriander – det som passar till det du ska servera.
Rör ner ströbröd tills du kan forma till runda puckar.
Bryn dem i rikligt med smör. Rätta till kanterna under stekningen så att de blir fina.
Bryn dem tills de fått en gyllene färg.
Klara att servera.
 

 IMG_4631

0
6 kommentarer

Mjölkvitt

 

Jag tycker att det är svårt att hitta fina tavlor.
Men denna köpte jag för ett tag sedan , och är så nöjd. 

 Den går i mjölkvitt och  grå nyanser….

IMG_5697

Sedan en bred , stor ram runt – så är den helt perfekt.

IMG_5721-1

 

 

 

Kan ni gissa vart jag köpt den ? 🙂

 

 

 

0
9 kommentarer

Frukost och veterinärsbesök

Hej,

Vår lilla Molly hade en tid hos veterinären idag, för sin vaccination. Och det gick bra!
Efter veterinärsbeöket åkte vi hem och åt frukost, Jordgubbsyougurt med musli och ett stort glas med apelsinjuice.Det känns lite somrigt med både jordgubbsyougurt och apelsinjuice. Eller om det beror på de fina färgerna på frukosten som får en att bli på extra bra humör.I Växjö  lyser solen dock med sin frånvaro , så lite sommarfrukost var inte tokigt !

IMG_5770

IMG_5763

Hoppas din Torsdag har börjat bra!

0
2 kommentarer

Pasta- och fläskfilégratäng

Välkommen Torsdag!
Nu har jag kommit ifatt med bloggen igen – så här kommer det efterfrågade receptet på fläskfilegratäng.
Gratänger är uppskattat här hemma, och lätta att variera med olika ingredienser för alla smaker.

Denna är en  gratäng med pasta, fläskfile, svamp och körsbärstomater!
Det är inte alltid lätt att få lyckade bilder, när det är mörkt ute….

IMG_4645

Det här behöver du till en form :
Nästan färdigkokt pasta
1 putsad fkäskfile
1 burk med krispiga champinjoner
5 stycken cocktailtomater

Ostsås:
50 gram smör
5 dl standardmjölk
2 dl grädde
4 msk vetemjöl
3 dl riven lagrad ost
1 kryddmått riven muskotnöt
Salt och peppar
Ost till gratinering

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Skär upp fläskfilen, salta och peppra.
Och bryn den klar i smör.
Smörj en ugnsform och gör ostsåsen, smält smöret, vispa ner mjölet.
Rör ner lite av grädden och mjölken och vispa under tiden – så att det inte klumpar sig. Smaka av med salt och peppar, muskot.
Rör ner scamp och tomat , och låt det sjuda en fem minuter. Varva sedan kött, pasta och ostsås i ugnsformen.
Och toppa med ytterligare lite ost innan den gratineras.

När osten har fått fin färg , så är gratängen färdig att serveras med en god grönsallad. .

0
4 kommentarer

Ljuvligt god pastagratäng

Denna gratängen lagas ofta hos oss. Alltid lika uppskattad och lätt att göra.
Perfekt om du köttfärssås över.

Du behöver till en form:
Kokt pasta (al dente)  till en form
5-8 dl färdig köttfärsås
Söta körsbärstomater
Vårlök
mozzarella

Ostsås :
4 dl vispgrädde
100 gram mjukost med baconsmak (en sådan på tub / ask )
1- 2 dl riven (lättsmält ) ost
salt och peppar

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Börja med ostsåsen, häll upp grädde i en kastrull- häll över mjukosten och riven valfriost.
Låt det bli varmt och bara sjuda upp, smaka av med salt och peppar. Ställ kastrullen åt sidan
Häll i pastan i botten, och häll den varma köttfärsåsen över.
Lägg över klyftade körsbärstomater, och färsk klippt vårlök.
Häll ostsåsen över, och toppa till sist med mozzarella över.

Gratinera i ugnen i ca 18-20 minuter ( eller tills osten har fått färg )

Pastagratäng direkt från ugnen :

Serveras genast med en god krispig sallad

0
7 kommentarer