Fläskfile med mozzarella och soltorkad tomat

Varmrätten från i fredags var fylld fläskfile.
Vi fyllde en filée med mozzarella och soltorkad tomat, och en med smaksatt färskost.  Och äter du LCHF-kost så kan du servera fläskfilen med kokta grönsaker,
eller broccolimos istället för potatisgratäng.

IMG_9747-1
Till två fyllda fläskfileér
2 fläskfiler
salt & peppar
Smör
Mozzarella
10 klippta soltorkade tomater
basilika
Alternativ 2. : 1 burk med valfri smaksatt färskost

Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Putsa fileen, och skär ett snitt längst hela .
Fyll upp den med fyllningen, och trä ihop filen med tandpetare.
Bryn filen runt om i smör – så att den får en fin yta.
Ställ sedan in i ugnen i ca 50-60  minuter ( eller tills innertemperaturen är 72 grader)
Låt köttet vila en stund innan du skär upp det.

Klart att servera.

 

 

1

3 responses to “Fläskfile med mozzarella och soltorkad tomat

  1. Fia skriver:

    Mums
    Älskar dina recept

  2. Mmmmm, så gott det ser ut 🙂

    Kram och fortsatt bra dag

  3. Mickan skriver:

    Mums vad gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *