VECKOMATSEDEL

Hej hej,

Här kommer en liten försenad veckomatsedel. Och med ett lite för tidigt adventgodis tips. Men ni vet att ni kan börja med julgodisbaket redan nu och frysa in gottiset. Ett enkelt tips för att undvika julstressen.


Hoppas ni hittar lite ni gillar, 
.
Måndag :
Vegetarisk Pizza  
Tisdag: Asiatisk lax toppad med räkor 
Onsdag Pastagratäng med kyckling & rökt skinka 
Torsdag Ugnspannkaka med bacon 
Fredag Steak Sandwich med pommes

IMG_1881

Detta behöver du till 2 stycken steak sandwich:
2 toastbröd
olivolja
1 vitlöksklyfta
400 gram fläskfile
isbergssallad
tomat
rödlök
bearneiesås

Gör så här:
Stek toasten i olivolja tills de blir gyllene, skala vitlöksklyftan och dela den på mitten. Gnid in toasten med den på bägge sidor. Skär sedan på snedden så att du får två trianglar av toasten. Det ena ska vara botten- och det andra ska vara locket på sandwichen. Putsa och skär lite större medaljonger av fläskfilen, Stek den klar i smör med salt & peppar.  Hacka isbergssallad och skiva tomaten och ha detta som botten, skär löken tunt och strö över. Lägg dit de varma filebitarna och toppa med lite beasås, och gärna lite färska örter.
Och till sist- lägg på locket på sandwichen och ät! (Fungerar lika bra med oxfile eller kycklingfile.)
Servera gärna med lite pommes till.

Mums va gott !

* * * * * * * * * * * * * * *

Nutellafudge 

Recept nutellafudge

Det här behöver du till din nutellafudge :
3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
2 dl nutella

Gör din nutellafudge så här:

Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120-122 grader , eller tills smeten klarar “kul-provet ”  . Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig. Rör sedan ner honung, och smör , och rör till sist ner den nutellan i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Känner du att smeten blir gryning – sätt på lite värme på plattan igen och rör tills den blivit blank.  Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*20  cm.
Skär upp i lagom stora bitar när fudgen svalnat. Låt gärna den stå över natten
Försvinnande goda.

Letar ni tips på mer julgodis? Följ mig då gärna på både Facebook och instagram: @jennysmatblogg

3
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

SNABB & SMIDIG LUNCH

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x