Ugnspannkaka med bacon

Godmorgon, 

Idag lyser solen över småstaden, och jag väntar in min ”gå-kompis”. Trevligare med sällskap på powerwalken.
Jag tänkte att jag fortsätter i temat lättlagade middagar. Ugnspannkaka är i högsta grad en sådan rätt som är smidig att göra. Och går att vända ner både lite ost, bacon eller lite rökt skinka.  Smart när man vill ”ta tillvara” på maten.

img_5526

 

Till en ugnsform / ugnsplåt :
2 pkt bacon eller motsvarande rökt skinka
5 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader, klipp baconen över ugnsplåten och ställ sedan in i ugnen i fem minuter. Under tiden vispar du ihop smeten, lite av mjölken med mjölet, knäck ett ägg i taget och vispa till en slät smet. Rör sist ner saltet. Sedan häller du över blandningen över baconet och ställer in i mitten på ugnen tills den fått fin färg.
Cirka 15- 20 minuter.

Servera genast med lingonsylt. Eller som i detta fall så önskade Melvin jordgubbssylt istället.
Inte konstigt att den tar slut så snabbt.

Gott att servera lite rivna morötter som sallad.

2

8 responses to “Ugnspannkaka med bacon

  1. Carina skriver:

    Hur stor är ugnsformen som du använder till ugnspannkakan ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Den som tillhör ugnen 🙂

  2. Rose-Marie skriver:

    Detta blir det hos också ikväll – med nykokt lingonsylt efter plockningen igår kväll! Ser jag fram emot!

  3. Carina skriver:

    Tack

  4. Camilla skriver:

    Hej Jenny!
    Din blogg heter ju ”Jennys matblogg” av en anledning, men måste ändå berömma dig för din uppdatering av alla smarriga recept du lägger ut på alla maträtter och bakverk, helt fantastiskt.
    Får så mycket inspiration och jag ska välja ut lite att göra en dag att bjuda mina nära och kära på.
    Så ett stort tack för din fina blogg som jag går in och läser flera gånger om dagen.
    Kram <3

    1. Carina skriver:

      Visst är Jennys matlagning grym! Jag gjorde receptet på äppelkakan häromdagen, den blev så god .

  5. Emelie skriver:

    Det här var så gott! Barnen älskade det, för en gångs skull åt de riktigt riktigt bra 🙂

  6. Magnus skriver:

    När jag har gjort ungspannkaka innan så blir den alltid lite knaprig typ, det blir liksom lite skorpa på den.
    Varför vet jag inte.
    Men ska testa detta receptet i stället och se om det blir bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *