Vegetarisk pizza

Godmorgon eller godförmiddag,
Då var det skärtorsdag & påsk, härligt. För er som inte kommer äta påskmat hela helgen lång så kanske denna vegetariska pizza är något för er. Tänk dig pizza med kryddig tomatsås, lagrad ost & krispiga grönsaker. För den som vill göra det extra lätt för sig, kan man köp en färdig pizzadeg i kyldisken för en tia.

 

IMG_8117 vegetarisk pizza

Till 4 runda pizzor ( tunna ) 
25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl special

Egen tomatsås :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker

Gör så här:

Smula jästen i en bunke och värm upp vattnet till fingervarmt, rör ut jästen med lite av vattnet – rör tills all jäst har löst sig. Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa runt kanterna och bli smidig. Arbeta gärna degen med maskin eller vispa med krokar. Låt jäsa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut på plåtar. Under tiden kokar du tomatsåsen. Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter. Sedan kan du lägga på goda fyllningar men börja med tomatsåsen och sedan osten, och därefter toppar du med valfria grönsaker. Tillexempel svamp, paprika, lök och tomater. Gratinera sedan i mitten på ugnen i ca 225- 250 grader tills pizzan fått fin färg.

1
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

jag tycker att tomatsås blir så mycket godare om man använder färska tomater, ja, även dom vanliga från konsum typ, och finhackar dom. jag skalar dom inte. kör ett par varv med mixerstaven när det har puttrat en stund. men absolut att man ska göra egen sås, det är ju så himla gott!

Nästa inlägg

Veckomatsedel

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x