Veckomatsedel

Godmorgon bloggisar.

Vi börjar med en tidig veckomatsedel – för sen blir det vårtema med Linda från kryddburken här snart på bloggen. När jag letar recept så försöker jag bläddra rätt så långt bak i arkivet, så att det kanske blir något som någon har missat – hoppas ni hittar några recept som passar.

Smaklig vecka 🙂

Måndag : Lax med gräslökstäcke – LCHF
Tisdag: Bacon- och broccoligratäng
Onsdag : Tortilla-pizza med extra allt 
Torsdag : Järpar med smak av grekland
Fredag : Varm smörgåstårta

smörgåd

Det här behöver du till 6 personer:

6 st halvmånar Hönökaka- bröd

Fyllning på en halvan :
1 burk med philadelphiaost a´300 gram
400 gram rökt skinka

Fyllning på andra :
4 finstrimlade kycklingfileér
Lite sambaloelek
2 burkar philadelhiaost (400 gram)
1 purjolök

Toppa med skivade körsbärstomater
2-3 dl god riven ost.

Gör varm smörgåstårta så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Strimla och bryn kycklingen klar, rör ner philadelphiaosten och smaka av med lite salt och sambal oelek.
I en annan gryta fräser du snabbt skinkan , och rör ner philadelphiaosten, och låter detta bli varmt.
Placera ut de två första bröden på en bakplåt med bakplåtspapper.
Fyll på med första lagret fyllning och lägg på ytterligare ett varsitt bröd ( ca halva fyllningen ) .
Fräs purjon mjuk och rör ner 1/2- 1 burk med philadelphiaost.
Bred sedan detta på smörgåstårtan ,
och sedan ett lager med bröd till och så på med det sista av fyllningen.
Och ett lager bröd till. Toppa med skivade körsbärstomater och god ost.
Gratinera i ugnen i ca 15- 20 minuter tills smörgåstårtan fått en fin färg.

Klart att serveras med en fin sallad.

Gott, enkelt och lätt att variera med olika fyllningar.
Och Philadelhiaosten är bra att ha som bas eftersom den är riktigt krämig då

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Laxpasta med smak av pesto

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x