Asiatisk Lax toppad med räkor

Tjingeling,

Jag är inne på min 8:onde år som bloggare nu, eller influencer som det så fint heter. Efter en snabb koll i admin så ser jag att sajten idag över 4200 inlägg, vilket innebär i snitt att bloggen uppdaterats över 2 ggr per dag sedan start. Något jag märkt de senaste åren är att man kommenterar mindre på bloggar nu för tiden, även om besöksstatistiken stadigt ökar. Däremot blir det desto mer kommentarer på Facebook & Instagram, det beror nog på att det är lättare att skriva just där.
Jag uppskattar jättemycket när ni lämnar en rad efter er, så roligt att läsa ikapp sen.

Idag ville jag tipsa om denna godingen som vi lagade igår.


Det här behöver du:
1 färsk laxsida
matolja
sesam & wasabi-krydda

Topping:
2 dl skalade stora räkor
1 fin hackad rödlök
1/2 pressad lime
massa koriander

Serveras med ris eller pressad potatis
+ citronaioli

Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Ringla över olja och krydda med wasabi & sesam-kryddan
Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter eller tills laxen är klar.

Rör ihop räkorna med hackad rödlök, lime och massa koriander.
Toppa laxen med detta och servera genast.

0
Prenumerera
Notis om
17 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3 år sedan

Så fräscht och gott det låter! Koriander och räkor, mums! Perfekt sommarmat, ska verkligen testas.
Ha en bra dag!
Camilla

Anna
3 år sedan

Jag gjorde chili cheesen till förrätt till Valborg ! Lätt recept och mycket uppskattad sv vuxna och även av barnen! Toppen tips!!

jennysmatblogg
Reply to  Anna
3 år sedan

Kul att höra 🙂 De är en favvo här också.

Alexandra
3 år sedan

Hur gick det med tävlingen som du hade för nån månad sen med din bok? ?

jennysmatblogg
Reply to  Alexandra
3 år sedan

Vinnarna är presenterade i tävlingsinlägget :))

Maria T
3 år sedan

Det låter jättegott, fräscht och enkelt. Kanske med lite chili i toppingen?.
Har inte kommenterat något recept innan men förstår att feedback så klart är roligt. Jag gillar din blogg jättemycket och har läst den i flera år. Trevligt med reseinslagen oxå..
Trevlig helg?

jennysmatblogg
Reply to  Maria T
3 år sedan

Ja eller ett par droppar tobasco skulle nog också få upp hettan lite 🙂

Anna
3 år sedan

Jag vill först säga att jag tycker att din blogg är så grym med blandning av allt möjligt! fortsätt gärna så.

Sen tänkte jag kolla om ni någonsin funderat på att äta mer vegetarisk hemma och om du kan bjuda på fler recept som är veg. Och hur förhåller sig din familj till detta, är de öppna för mer variation eller räcker det med endast måndagar?

Kram

jennysmatblogg
Reply to  Anna
3 år sedan

Tack snälla vad roligt att höra :))
Vi äter vegetariskt minst en gång i veckan. Finns en veg. Kategori på bloggen.
Du undrar vad barnen tycker om vegetariskt. Jo men vissa middagar funkar bättre än annat.
Ugnspannkaka är en favorit. Halloumiburgare likaså.
Även krämiga pastarätter har godkänts. Men jag tror de kommer lära sig att hitta nya favoriter.
Det är kanske bara ett par år sedan vi började med en köttfri dag i veckan.
Just ja… Falafel gillar de också mycket 🙂

3 år sedan

Älskar din fina blogg med alla goda recept. Tänkte tipsa om en spicy laxwok. Ha en fin dag.
http://nouw.com/gourmettjejen/spicy-laxwok-29917113

Tant gredelin
3 år sedan

Hej!!
Vad är det för sesam & wasabi-krydda? Finns det någon färdig kryddblandning?

jennysmatblogg
Reply to  Tant gredelin
3 år sedan

Japp :)) den finns i kryddhyllan 🙂

Anna
3 år sedan

Kan man ta något annat i stället för koriander…? Eller bara skippa det?

Med vänlig hälsning, Anna

jennysmatblogg
Reply to  Anna
3 år sedan

Skippa om du inte gillat :))

3 år sedan

Oj vad gott det såg ut!

Jessica
3 månader sedan

Hur många är detta recept för??

Lena Nilsson
2 månader sedan

Eftersom min familj älskar sås så undrar jag vad du rekommenderar för sås till? Älskar dina recept!

Nästa inlägg

Torsdagskväll

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x