Citronailoi så gott till räkor eller fisk

Fluffig krämig citronailoi, ett måste till räkorna.

aioli receptCitronaioli:
2 äggulor
1 3/4 dl rapsolja (nästan 2 dl)
2 tsk citronsaft + skal
1/2 pressad vitlöksklyfta
salt

Ta gärna fram äggen en timme innan så de blir rumstempurerade. Lägg äggulorna i en skål, och ta fram en elvisp. Börja att vispa i skålen och droppa ner rapsoljan sakta under vispning, för att sedan övergå till att hälla en jämn stråle ner i bunken medan du vispar. Aiolin kommer bli fluffig och fin, pressa sedan ner citonsaften, ( mer eller mindre beror på hur syrlig du vill ha den.) Riv ner cirka halva av det gula skalet på citonen, ner i aiolin. Pressa ner en halv vitlök och smaka av med salt.

0
Prenumerera
Notis om
2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ulle
5 år sedan

Får man vara nyfiken o fråga vad du jobbade med innan du skaffade bloggen?
Kram

3 år sedan

[…] Serveras med ris eller pressad potatis + citronaioli […]

Nästa inlägg

Plockmat

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x