Veckomatsedel

Startar upp även denna söndag med tips på veckomatsedel. Hoppas du hittar något som du gillar.
Måndagar kör vi vegetariskt här hemma, så det kommer det presenteras med veg.recept här på bloggen också.

Måndag : Pasta med krispiga grönsaker 
Tisdag: Panerad rödspetta med egengjord remouladsås
Onsdag: Krämig pastasås med bacon
Torsdag: Tacosoppa
Fredag  Kyckling med mynta- tabouleh och frisk citronyougurt

IMG_5227-001

Det här behöver du till 4 personer :
Bulgur
1 grönsaksbuljong
Bladpersilja
mynta

1 citron
2 dl matlagningsyougurt
salt och peppar

2 tomater
1 gurka
1 röd lök
3 vitlöksklyftor ( denna hoppade jag över)
900  gram kyckling innerfile
olivolja
Och krydda till kycklingen : spiskummin, chilipeppar,salt och svartpeppar

Gör så här:
Rör ihop matlagningsyougurten med rivet skal av en citron , och salt och peppar. Ställ den sedan kallt,
Koka bulgurn med en buljongtärning enligt anvisningar på förpackning. Finhacka rödlöken, och tärna tomaterna , och gurkan och  grovhacka ner den färska bladpersilja / myntan. Rör om och blanda ner sedan ner grönskakerna i bulgurn när den är klar.
Krydda kycklingen och stek den klar.

Servera den sedan med bulgurn, och citronyougurten.

* * * * * * * * * * * * * * * *

Och så något gott till kaffet :

Receptet har jag lånat från kakboken : ” Sju sorters kakor ” där de kallas Wienerstänger.

Det här behöver du till ca 60 stycken småbröd :

250 gram smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornsalt

Fyllning:
3-4 msk fast sylt ( jag gjorde gjorde med hallon & blåbär )

Glasyr
2 dl florsocker
1 1/2 – 2 msk vatten

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 – 200 grader
Rör matfett och socker. tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet blandat med hjorthornsaltet.
Arbeta till en smidig deg.
Dela degen på 4 och forma ca 40 cm långa längder.
Lägg dem på en plåt , med bakplåtspapper.
Gör en fördjupning och full med sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 12- 15 minuter.
Blanda sedan ingredineserna till glasyren. Och bred detta på de varma längderna.
Skär sedan snitt medan de är varma.

Klara att servera

0
Prenumerera
Notis om
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Kasslergratäng med smak av pizza

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x