Panerad rödspätta med hemgjord remouladsås

 Godkväll i stugorna, 

Roligt att ni tycker det är roligt att läsa om fynden från igår, jag har passat på att fota flera fynd idag, som kommer på bloggen i dagarna.  Men nu till lunchen jag lagade idag, en riktig klassiker : Panerad rödspätta med hemmagjord  remouladsås. Så gott det är, nu ska jag påminna mig själv att skriva upp rödspätta på inköpslistan mycket oftare.

rödspätta

Jag köper färsk rödspätta på Lidl.

Det här behöver du till 4 personer : 
500 gram ben / skinnfri rödspätta
Salt & citronpeppar
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
Smör

Serveras med kokt potatis Remouladsås

IMG_7920

Du behöver till remouladsåsen :
3/4 dl matlagnings yougurt
3/4 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
2 nypor salt
80 gram pickels
dofta ev. cayennepeppar

Gör så här :
Hacka pickelsen ( små inlagda gurkor ) och vänd ihop med creme fraiche , matlagnings yougurt & majonäs. Salta och dofta ner lite cayenne efter smak & tycke och ställ kallt i kylen fram till servering. En kall sås  som passar till all fisk – särskilt god till torsk & rödspätta

IMG_7945

Gör så här med rödspättan: 
Häll upp mjöl på en tallrik, ströbröd på en tallrik och vispa upp två ägg och lägg i den tredje djupa tallriken. Salta och peppra fileerna innan du doppa dem  i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet. Smörstek den tills den får en fin gyllene yta och är genomstekt. Servera sedan med kokt potatis

Detta är verkligen husmanskost när den är som godast!

2

13 responses to “Panerad rödspätta med hemgjord remouladsås

  1. Camilla skriver:

    Vart är receptet på laxen med sparrisen?

  2. Linn skriver:

    Hej!
    Älskar alla mattips från dig

  3. Linn skriver:

    Här kommer ett tips från mig.

    Vi använder pickles (den med blandade små grönsaker bla Lill-gurkan, morot å syltlök om jag inte är helt ute å cyklar) å så i med curry, ös på med curry (eller givetvis efter smak) å så lite gurkmeja för att fräsa till färgen ännu mer. Supergott med curry-remo, prova det nästa gång. Det här är
    Våran favoriträtt här hemma!

  4. Åsa skriver:

    Tycker också det är kul att läsa om vas du köpt! 🙂 Vet du vilja dagar det är minst folk på Gekås? Har faktiskt aldrig varit där men det är nog dags! 🙂

  5. Camilla skriver:

    Gomorron!
    Detta blir nog vår middag ikväll, såå gott! Har du provat Panko-ströbröd? Blir ännu krispigare och det enda ströbröd jag använder nu för tiden! Tips tips 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag har faktiskt inte provat det än – får nog ta och göra det 🙂

  6. Erika skriver:

    Hej Jenny! Jag måste säga att jag fullkomligt älskar dina recept, har provat några stycken och dem är väldigt bra och goda. Har du planer på att ge ut ngn bok i framtiden? Jag skulle köpa den direkt…och säkert ett par till för att ge bort i present.
    Fortsätt som du gör, du gör det riktigt bra…

    Med vänlig hälsning, Erika.

  7. Ann skriver:

    Testade rödspätta med remouladsås idag.Vi tyckte det var riktigt gott.

  8. Karin skriver:

    Hejsan Jenny! När vi gör remouladsås brukar vi använda oss av bl a bostongurka. Blir supergott det också! För övrigt samma recept som ditt!

  9. Moa skriver:

    Är det styckfryst rödspätta du använder i det här receptet, eller är det färsk?

    Min sambo är kock och ratar styckfrysta fiskfiléer som inte är torskrygg, skulle verkligen vilja övertyga honom att de går att äta, och tror ev. att det här skulle kunna funka.

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag köper färsk på Lidl 🙂

  10. caroline skriver:

    Håller med en annan ”talare”, du måste bara testa Panko!! Använder aldrig mer vanligt ströbröd till fisk!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *