Pastatisdag

sponsorskyltkungsornen

Hej där,

Något som jag gillar mycket & lagar ofta är pasta det har ni sett här på bloggen nu under åren.Och därför kändes det självklart att tacka ja till detta samarbetet med Kungsörnen och deras ”Må bra” pasta.  Jag kommer under ett par månder prova tre av deras sorter- och först ut var denna linguine-pastan som är en ljus fiberpasta. Kungsörnen finns även på instagram, ni hittar dem där på: @kungsornen

Det första receptet jag lagade var en vegetarisk maträtt – gott & nyttigt!

IMG_4020-001

Till 4 personer behöver du 
1/2 paket med Kungsörnens ljusa fiberpasta- linguine
olivolja
1 zucchini
1/2 finhackad gul lök
1 finhackad vitlök
10 röda cocktailtomater
10 gula
1 burk med minimajs
2 dl vispgrädde
salt& peppar

Toppa med sesamfrön

Vegetariska recept

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, i saltat vatten.Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Finhacka löken och vitlöken.  Hetta upp en stekpanna med höga kanter, häll i olivolja och värm upp. Vänd ner löken / vitlök och fräs glansig. Tillsätt resten av grönsakerna och fräs ett par minuter- jag vill få lite yta på dem, men de ska fortfarande vara krispiga. Häll av vattnet av pastan och vänd ner i pannan- rör om häll i grädden under omrörning och låt sjuda upp.
Smaka av med salt och peppar.

Servera genast.

Gudagott!

IMG_4031-001

1

8 responses to “Pastatisdag

 1. Lena Tibblin skriver:

  Va gott det såg ut! Det måste göras här hemma!

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Det var det 🙂

 2. Märta skriver:

  Skulle du kunna lägga upp recept på ngt liknande bröd som subway har ( tex. honey) ? 🙂 skulle varit toppen. Älskar din blogg! Hoppas du har en fin dag Kram Märta

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Får se vad jag kan göra 🙂

 3. Ellen skriver:

  Vad kul att du har börjat med mer vegetariskt, Jenny! Jag och sambon fick tips om din blogg för några månader sedan, vi har lagat massor och allt har varit både enkelt och jättegott (särskilt tacksam för alla jättebra fiskrecept). Men vi äter vegetariskt oftare än vad vi äter kött, och då har vi ju inte kunnat inspireras av dig lika ofta. Så det uppskattas verkligen att det dyker upp fler veggorecept också. Tack för en så bra och trevlig blogg!

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Vad härligt ! Mer recept kommer, minst 1 dag i veckan vill vi äta veg. Sen gillar jag fisk väldigt mkt så det kommer fortsätta komma mycket recept på detta.

 4. Sofia skriver:

  Är det basilika du har i också?

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Jag toppade med ett par blad basilika.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *