3 rätters och filmkväll
Började med varma mozzarella / skinka snittar. Fyll tunnbröden med mozzarella, och klippt rökt valfri skinka. Skär lagom stora bitar och grädda dem på 200grader tills osten smälter / bubblar. Och servera genast – gott som bara den. Varmrätten blev en ädelostfylld kyckling med soltorkad tomat : Serverad med krämig gratäng och pepparsås … Continued
LCHF-kyckling med en god limesallad
Jag har fått önskemål på lite ”nyttigare” mat – LCHF och GI. Och denna maten passar faktiskt alla då du kan välja själv om du vill servera potatis(-gratäng ) till den eller inte : Till 6 st fyllda kycklingfileér : 1 burk med färskost ( 200 gram ) – jag valde en smaksatt färskost. 1 pkt … Continued
Pyttipanna
Pyttipannan är bästa maten att göra då man får rester över 🙂 Och här behövs lite kokt potatis och lite korv, och vips så har man gjort sig en jättegod korvpytt : För ca 4 personer 12 medelstora kokta potatisar Smör 600 gram falukorv / eller annan korv 1 fin hackad gullök Salt och peppar … Continued
Chokladbullar
Ca 60- 70 bullar. ugn: 200- 225 grader Dubbelsats: 100 gram jäst för söta degar 350 gram smör 10 dl standardmjölk 4 dl strösocker 2 tsk äkta vaniljsocker 1 kryddmått salt 2,5 – 3 liter vetemjöl Fyllning: 400 gram rumsvarmt smör 1/2-3/4 dl kakao 400 gram ljus blockchoklad Garnering : fin hackad mjölkchoklad Gör så … Continued
Krämig skaldjurssoppa
Busenkel soppa att göra, och brukar alltid vara väldigt uppskattad att bjuda på. Passar både som förrätt och varmrätt – beroende på i hur stora skålar du serverar den i. Det här behöver du till 4 portioner. 2 sharlottenlök 2- 3 morötter smör 7 dl vatten 3 dl grädde 200 gram kräftost ( finns att … Continued