Kräftpaj

Ikväll till middag blev det  kräftpaj , räkor och hemmagjord majonäs,
och så självklart en god sallad till detta och lite  baguetter med ost och smör :

Kräftpaj med dill:

Skaldjur är alltid gott, och godare blir dem att dippa i hemmagjord majonäs :

Till kräftpajen behöver du :

3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten

Fyllning :
2 burkar med kräftstjärtar a´170 gram styck
1/2 purjolök
1/2 dl klippt färsk dill
1 1/2 dl grädde
2 stora ägg
Salt och peppar och lite cayennepeppar

Gör så här:
Mät upp mjöl i en bunke, tärna i smör och häll i 2 msk kallt vatten.
Arbeta ihop till en deg och platta ut  i en form ( ca 24-26 cm )
Ställ kallt i 30 minuter.
Ställ ugnen på 225 grader, och picka pajdegen och förgrädda i ca 10 – 15 minuter.
Rör ihop 1 1/2 burk med  kräftstjärtar ( resten sparas till dekorering ), med dill och hackad purjolök .
Bred ut kräftblandningen sedan i det förgräddade pajskalet.

Mät upp grädde i en skål, och knäck i äggen- vispa ihop detta lite lätt för hand.
Salta & peppra gräddblandningen och smaka av med lite cayennepeppar.
Häll blandningen över all kräftfyllning :

Ställ sedan in i ugnen i ca 15- 20 minuter till – tills den fått vacker färg.
Dekorera sedan med kräftstjärtar, citron och dill.


Sedan är det klart att servera!  😀
 

1

3 responses to “Kräftpaj

  1. Lina skriver:

    Denna ska jag göra imorgon 🙂 gott gott!

  2. Jane Thulin skriver:

    Låter jättegott, men kan inte se receptet på den hemmagjorda aiolin ?

  3. Andrea skriver:

    Hej, har överblivna kräftor vi köpt på IKEA och hittade detta receptet. Inte altid man hittar purjolök och om man gör måste man köpa så mycket. Tror du salladslök (scallions) skulle bli lika bra?

    Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *