Tigerkladdkaka

Här har vi bakat en Tigerkladdkaka :

 

Du behöver :

4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
Smör och ströbröd till formen.
 
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Låt svalna.
Smörj och bröa formen 26- 28 cm.
Rör ihop ägg, socker,Rör ner  mjölet och smöret  i äggsmeten under omrörning.
Dela på smeten ungefär hälften hälften i 2 olika skålar.
Den ena skålen rör du ner  kakao , och i den ena skålen rör du ner vaniljsocker.
Lägg dessa i olka lager när du häller upp kladdkakan i formen.
Och grädda i ca 30 minuter i mitten på ugnen.
Den ska vara lite lös i mitten ( den stannar till sig i kylskåpet….  )

 

 

Obs!! Denna kladdkakan ska som alla ”mina” kladdkakor stå kallt i ca 2 timme innan servering. Och den får gärna stå kallt över natten !   🙂
Så att de ”stannar” till sig
Här har barnen sovkompisar tills imorgon,
och snart börjar ” Let´s dance ” så då blir det chips och ostbågar framför tv:n.

Och imorgonbitti är det öppet hus för Thelma i skolan- så då ska vi besöka hennes skola och se hur de jobbar.
Så roligt! 🙂
Och Melvin ska också besöka föreskoleklass – och se hans nya lokaler som han ska börja i efter sommaren.
Spännande!!

Ha en riktigt trevlig Fredag!!

 

1

4 responses to “Tigerkladdkaka

  1. Anette widroth skriver:

    Hej. Tack för en helt underbar blogg. Idag bakade jag tigerkladdkakan med en av mina ”brukare” Vi bjöd de övriga ”brukarna” på kakan efter vi hade haft gympa. Hela kladdkakan gick åt och flera ”brukare” tog om igen. Denna kladdkakan blev väldigt omtyckt, vi serverade kakan med lite vaniljglass. Super god kladdkaka, rekommenderas . Tack.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vad glad jag blir 🙂 Tack för att du berättar

  2. Amela skriver:

    Bakat tigerkladdisen flera gånger och idag bakar vi den igen ? PARADKLADDIS
    Idag tänkte jag twista till den med att smälta ljus och mörk choklad och varva ovanpå kakan som dekoration. Men vad tror du om att spä ut den smälta chokladen med en skvätt grädde då den blir väldigt tjock och inte så rinnig. Samtidigt vill man ju att den ska stelna sen också. Tacksam för en fantastisk blogg ?

  3. Anna skriver:

    Nu står den i ugnen! Imorgon får den följa med till jobbet till mina kollegor som gör ett fantastiskt jobb! Tack för receptet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *