Seg och söt Pecannötpaj

Det är på bilderna jag själv märker att jag bloggat länge- detta är en av de äldsta bilderna på bloggen = alltså inte den bästa. Men denna pajen är något av de godaste jag bakat faktiskt- har gjort den många många gånger. Kanske borda förnya bilden nästa gång, men det är också lite charmigt att se hur bilderna såg ut när jag började blogga för fem år sen.

Världens godaste Pecannötpaj!

Detta behöver du :
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1 kryddmått salt
3 msk kallt vatten

Fyllningen :
125 gram smör
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl ljust muscovado socker
2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
200 gram pecannötter

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader
Mät upp mjöl i en bunke, tärna ner smöret, och rör ner vatten och salt.
arbeta ihop detta till en deg, och tryck ut i en form ( 22 – 24 cm )
Förgrädda i ca 10 minuter.
Under tiden gör du fyllningen.
Mät upp smör i en kastrull, häll i sirap socker vetemjöl, salt och låt detta sjuda upp.

Låt det sjuda under omrörning i ett par tre minuter.
Ta sedan av kastrullen från plattan och rör ner de grovhackade nötterna samt de lättvispade äggen, vaniljsocker i kolasåsen.

Och häll sedan över fyllningen i det förgräddade skalet – och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 35- 40 minnuter.
När pajen är färdiggräddad, ställ den kallt i kylskåpet och låt den svalna innan servering.

Och serveras med fördel med en god gräddglass.

Har Du bakat den ?! Om inte så är det nog dags nu.

3

8 responses to “Seg och söt Pecannötpaj

  1. Sara Hjälmås skriver:

    Alltså jag måste bara säga – den här pajen är det godaste jag någonsin ätit och varje gång jag bakar den (kanske lite väääl ofta 😉 blir alla grymt imponerade! Tack för ett fantastiskt recept!!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      😀 Vad roligt att höra. 😀

  2. Lotta Ruthström skriver:

    Ser så god ut ska göra pajen i nästa vecka ska bjuda på
    Födelsedags fika.Och tack för alla bra recept

  3. Peter skriver:

    Jenny, älskar din blogg och delar allt på min sida. Jag har en liten önskan om en veckomeny men snabblagat,enkelt utan konstigheter 🙂

  4. Charlotte skriver:

    Nu har jag testat den här pajen med farinsocker istället för muscovadosocker och det gick precis lika bra tycker jag! Den här pajen är en av mina favoriter alla kategorier! Hoppas ni har en härlig semester! 🙂

  5. olivia skriver:

    Tack för ett fantastiskt recept! Jag fick applåder när mina gäster hade ätit upp 🙂

  6. Anne-Lie skriver:

    Går denna paj att göra dagen innan och förvaras i kylen?

  7. Nina skriver:

    Supergod – och mäktig – läckerhet! En paj räcker långt, vilket är perfekt om man bjuder ett lite större sällskap. Knäckig, krispig och sååå god!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *