Det här behöver du till 4-6 personer :
Ris
700-900 gram kyckling
sambal oelek
Jordnötssås
1/2 dl finhackade jordnötter
4 1/2 msk jordnötssmör
1 tsk sambal oelek
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk neutral olja
1 burk kokosmjölk ( 400 ml)
4 tsk röd currypasta
1 msk råsocker
1 msk fisksås
1 msk pressad citron- eller limesaft
Bra att ha : grillspett.Skär kycklingen i lagom stora delar, till att fördela till spätten.
Pensla dem sedan med sambal oelek, innan du grillar dem / steker dem i ugnen. Tills de är riktigt genomstekta.
Koka riset enligt anvisningar på förpackning-
Jordnötssåsen: Mixa jordnötterna i en mixer . Skala och finhacka löken och vitlöken . Fräs lök och vitlök i olja. Häll i kokosmjölk, sambal, currypasta, socker och fisksås och sjud under omrörning i 2 minuter. Tillsätt jordnötter och jordnötssmör. Låt sjuda sakta utan lock ca 20- 30 minuter. Rör om då och då. Rör Sist ner citronsaften. Klart att serveras.