Björnbärspaj

Det här behöver du :
Ca 300 gram björnbär
2 msk potatismjöl
100 gram vit blockchoklad
2-3 msk strösocker

Pajdeg:
200 gram mandelmassa
100 gram smör
2 (stora ägg) , eller 3 små ägg

Förberedelser :
Bra att ta fram ägg och smöret ett par timmar innan det är dags att baka, så att de hinner bli rumstempurerade.

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader
Bred ur björnbären i en smord pajform, och pudra över socker och potatismjöl över bären. Grovhacka den vita chokladen över bären.

Rör samman pajdegen, dvs mandelmassan, och rumstempurerat smör, rör ner ett ägg i taget och blanda till en jämn smet innan du tillsätter nästa ägg. När smeten är helt jämn så klickar du ut / smetar ut degen över björnbären och den vita chokladen.
Sen ska den stå i ugnen tills den fått fin färg. Ca 20- 30 minuter.

Serveras med grädde eller glass.

0
Prenumerera
Notis om
2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Agnes
1 år sedan

Hej, tror du att denna går att göra med blåbär istället för björnbär?

jennysmatblogg
Reply to  Agnes
1 år sedan

Absolut 🙂

Nästa inlägg

Mazariner

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x