Ostscones

 

Det här behöver du till många scones:  
3dl mjölk / filmjölk
75 – 100 gram smör
8-9 dl vetemjöl
150 gram riven ost.
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
Garnering
50 gram ost
flingsalt
Sätt ugnen på 225 grader
Rör ihop mjöl, bakpulver och osten först innan du tillsätter det tärnade smöret och mjölken.
Rör ihop till en deg, och baka ut 3 – 4 kakor på en bakplåt.
Gör ett kryss över dem med en kniv, picka dem med en gaffel opch strö över ost och flingsalt.
Låt stå i ugnen i ca 12- 15 minuter.

Serveras med smör, ost och marmelad.

1

6 responses to “Ostscones

  1. Jennie skriver:

    kul!

    Tänkte va lite duktigt på morgonen och göra dessa till frukost. Men en smidig deg?? Det är bara smulor?? Känns som om detta recept verkligen inte stämmer 🙁
    Har aldrig gjort scones förut så detta var verkligen fail. Såg så jäkla gott ut ju!! Får äta mitt torra knäckebröd ändå nu

    1. Jenny Warsen skriver:

      Recepet stämmer- men scones blir inte som en vanlig bröd deg, då den inte jäser…
      Skulle degen bli torr så rör man ner lite mer filmjölk….

  2. Jennie skriver:

    Man lär sig nåt varje dag.. Ska testa igen imorgon bitti med förhoppningsvis bättre resultat 😉

  3. Karin skriver:

    Gjorde dessa till lördagsfrukosten och de blev toppengoda!! Hade inte filmjölk så använde mjölk och det funkade kanon 🙂 halverade receptet också eftersom vi bara var två som åt. Ett nytt favoritrecept 🙂

  4. Camilla skriver:

    Godaste scones jag ätit. 🙂 det lättaste är att om man har tillgång till matberedare, då blir det supersmidigt! 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      <3 <3 Va roligt att du gillade dem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *