Låter kanske lite tokigt- men oj så gott !
Själva potatisgratängen gör jag som jag brukar.
5 dl grädde
2,5 dl creme fraiche eller 2 burkar smaksatt färskost
1- 2 pressade vitlökar
Smör
Salt och peppar¨
Smör
1 pressade vitlök
1 riven gullök
1/2 dl chilisås
1 burk krossade tomater
salt och peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på ca 200 grader.
Värm upp en panna med smör, bryn löken mjuk och häll i färsen och bryn den färdig.
Pressa i vitlök och rör efter ett tag ner chilisås krossade tomater, smaka av med salt och peppar.
Låt sjuda i 20 – 30 minuter på svag värme.
Under tiden gör du potatis en.
Skala och skiva potatisen.
Smörj formen, som bör ha ganska höga kanter, med smör.
Rör ihop grädde och creme fraiche / Även gott med smaksatt färskost !!
Pressa ner vitlöken och krydda och salta , ganska ordentligt.
Varva sedan potatisen med köttfärsröran och ställ in i ugnen på 180- 200 grader,
Ta ut ut ugnen när potatisen är mjuk och riv över mozzarella och ställ tillbaka gratängen och låt den gratineras.
Ta ut gratängen och låt den stanna till sig en tio minuter innan den är klar att ätas.