Så här äter jag helst mina pommes, med mycket (smält) ost ska det va! Sådär nyttigt kanske – men gott som bara den.
Det ska även helst serveras med massa jalapenos 🙂 Men tyvärr var så var de slut nu sist. Men det rekommenderas verkligen – för alla som gillar stark mat iallafall
Hur brukar du äta dina pommes…. Med ketchup ? Majonäs ?
Nu blir det tips på en god fyllig tomatsoppa, som även kan serveras som förrätt.
Fick tipset av en bloggläsare att ha i lite socker i soppan, för att ta bort lite av syran. Så det gjorde jag – gott ! 😀
Här kommer recepetet
Detta behöver du :
1 msk Olivolja
3 burkar med fyllig tomatkross
1 gullök
2 vitlök
1 kruka med persilja ( mer eller mindre efter egen smak )
1- 2 röda chilifrukter ( beroende på hur starkt du vill ha )
3 dl vatten
3 dl grönsaksfond
Ett par nypor socker
Salt och peppar
Toppa med färska örter och rostade brödbitar
Så här gör man:
Fin hacka löken och chilin. Värm upp olivolja i en stekpanna, vänd ner lök , pressad vitlök och den hackade chilin.
De ska hettas upp men inte brännas, rör ner de krossade tomaterna, vatten, socker och fond. Vill du ha soppan mindre fyllig , så spä ut med mer vatten.
Smaka av med salt, peppat och de sista minuterna av koktiden blandar du ner den finhackad persilja.
Låt sjuda i en kvart tjugo minuter.Toppa med rostade brödbitar och mycket färska örter.
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl och bakpulver, och tärna ner smöret i detta. Blanda ihop detta till en grynig massa, och rör ner filmjölken samtidigt som degen arbetas.
Klipp ner salamin , och tillsist rör ner den goda osten.Rör om tills allt har blandat sig.
Sedan lägger du upp degen i muffinsformar ( sätt gärna muffinsformarna i ett muffinsjärn, för att muffinsen inte ska flyta upp. )
Grädda i 10-13 minuter, eller tills muffinsen blivit gyllene bruna.
När Melvin ska välja mat, då väljer han helst något med pommes.
Och pommes gör du ju lätt i fritösen, men går också att göra i en vanlig större kastrull – men var försiktig!
Hemmagjord friterade pommes med kycklingburgare.
Kycklingburgare : Kycklingfile, krispig sallad, dressing, bacon , lök och tomat 🙂
Väldigt gott! Och det är extra gott att grilla kycklingburgare!
Gör så här :
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen , och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten.
Rör ner de torra ingredienserna och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Rör tillsist ner ev smaksättning.
Kakao brukar barnen tycka är roligt, då blir det ju fina chokladvåfflor.
* Ett tips är att riva ner finrivet citronskal, jättegott.
Låt sedan smeten stå ett par timmar i kylen innan du gräddar våfflorna. Jag har även smör till våffelgärnet, då jag gräddar.
För att de ska bli riktigt krispiga. 😀
Gott att riva över mörkchoklad över våfflorna.
Blir ju som våffelbakelser , med grädde , sylt och florsocker! 🙂
Idag har vi varit iväg på Ikea och handlat ramar, hyllor och praktisk förvaring till barnens rum.
Och sedan det där typiska som servetter och värmeljus är ju obligatoriskt när man endå är där och handlar 🙂
Middagen åt vi ute idag, men jag hade tyvärr inte med mig kameran dit- så några trevliga middagsbilder blir det inte idag.
Ja, dagen har ju bara rusat förbi och nu är det redan kväll och det innebär ju såklart lördagsgodis. 😀
Här är Nomi och jag på väg för att handla massor utav lördagsgodis :
Så efter ett besök på stans bästa godisbutik, så blev det självklart en hel del choklad i godispåsen. Och så ostbågar som är barnens favoritgodis just nu :
Det här behöver du till 2 personer :
Pasta
smör
1 vitlöksklyfta
2 kycklingfileer
2 tsk tomatpure
2 1/2 dl creme fracihe
1/2 dl vispgrädde
2 tsk kinesisk soja
Gör så här: Strimla kycklingen tunt och fräs den i smör tills den är klar. Pressa i en vitlöksklyfta, och vänd ner tomatpuren och rör om.
Sedan vänder du ner creme fracihe, grädde & sojan.
Smaka ev av med salt, peppar & persilja
Hoppas att er vecka har börjat bra! 🙂 Vi har haft en bra dag – och just måndagskvällar innebär en riktig tv- kväll här hemma.
Eftersom klockan börjar närma sig halv åtta, så är det ju dags för veckans första ”Halv åtta hos mig”.
Och som många andra så tycker även jag att detta är bland det bästa på tv just nu. 🙂
Så roligt att få inspiration , och se så mycket roliga maträtter som alla lagar och bjuder på.
Sedan strax efter det så börjar ”Familjen Annorlunda” , som vi också tittar på.
Brukar Ni också följa dessa program ?
Lördagsgodis 😀 Och efter att ha storstädat heeeela huset så ska det bli riktigt trevligt att sätta sig ner i soffan och bara slötitta på tv:n. Tänkte titta på ”Kvällen är din” på tv 4 och gråta en liten skvätt, vilket fint program!!