Kladdkaka med täcke av choklad och schweizernöt

 

Kladdkaka med täcke av choklad och schweizernöt

 

 

Detta behöver du: 

ströbröd och smör till smörjning av form

4 ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör

Garnering : 150- 200 gram choklad med schweizernöt

vispgrädde till servering

 

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret till smeten. Låt svalna.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret.
Bred ut i den smorda och bröade formen ( ca 24-26 cm )  , och grädda i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter.
smält choklade över vattenbad , och bred över kladdkakan.
Låt svalna i kylskåp ca 1/2 -1 timme innan servering.

Serveras med grädde eller gräddglass

2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *