Hallon- och blåbärspaj

En god Hallon- och blåbärspaj.

 

Personligen så tycker jag ju att paj-degen är det godaste 🙂  Så jag gör 1 1/2 sats med pajdeg,
Och  jag skrev receptet efter detta….
Sen bakar jag helst paj med färska bär, men det är svårt att få tag i fina färska bär så här års.
Så Denna pajen blev på frysta bär.

Till en paj :

300-400 gram bär
2 msk potatismjöl

Pajdegen :
200 gram smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker.

Gör så här :
Ställ ugnen på 200-225 grader.
Strö ut bären i en smord form ( 24 – 26 cm )  och pudra över potatismjöl.
Detta motverkar att bären vätskar sig när den bakas.
Tärna smöret i en bunke, mät upp mjöl och socker och rör ner med smöret.
Arbeta ihop till en smulig deg och Strö sedan ut detta över bären.

 

Gräddas i ugnen i ca 20-30 min ( beror på ugnen )  Men när pajen fått lite gyllene färg,
då är den färdig.

Klar att serveras med vaniljsås !! 🙂

 

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
11 år sedan

Mycket blåbär just nu i alla recept 🙂

http://gotlandsbagaren.blogspot.se/2012/08/blabarspaj-med-hallon.html
Jag lyckades riktigt bra med den här pajen. Det blev ett riktigt knaprigt skal och en knäckig smuldeg.

Ann-Christin Berlin
1 år sedan

Kanonbra

Nästa inlägg

Kladdkaka med täcke av choklad och schweizernöt

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x