Vi är tillbaka

Godkväll.
Tack snälla för alla fin-fina hälsningar och kommentarer här nu när jag varit bortrest!! Och nu är jag tillbaka igen och vi har haft en helt underbar semester, varmt och soligt. . . . Vi har badat, ätit, badat, solat, ätit badat lite till och ätit ännu mera…. och bara haft det så himla bra. Vi bodde på Sunwing Sandy Bay Beach denna gången, trevligt med massa god mat.

 Och så jag mötte jag ett par av er gulliga bloggläsare på semestern- roligt att ni tar er tid och kommer fram och hälsar. Sedan så har jag nog också världens trevligaste bloggläsare här också 🙂

Här kommer lite bilder från veckan så gått…

Första dagen , och Nomi tar med ”Vovve”till frukosten

Frukostbuffe är alltid gott, när det finns massor utav bröd, juicer och annat gott att välja på. Mycket färsk frukt, blev det också.

Och även stekt bacon , äggröra och krämig yougurt med nötter hamnade på mina tallrikar

Pannkakor med nutella och lönnsirap tyckte barnen var gott.
Själv så är jag ju galen i choklad – men choklad till frukost ?? Nja….

Efter frukosten så var det raka vägen till poolen. Sen badade vi mest hela dagarna …

Melvin lånade Jacobs cyklop – och detta var aningen för stort och läckte visst in liiiite vatten …..

Sedan var det dags för mellanmål, lunch, mellanmål och middag….
Mycket mat blev det 😀

Och även massa tzatziki blev det …

Mycket god mat blev det! Här en kryddstark thairätt , serverad med ris

Det var ju inte direkt så att man gick hungrig på semestern… Med så mycket god mat !! 😀

0
1 kommentar

Sallad med krabbröra

En god och nyttig krabbsallad.
Gott nu i sommarvärmen, och ett bra alternativ om du äter LCHF

 

Du behöver till 1 portion

140 gram krabbkött ( går att köpa på burk )
3 msk
Majonäs
salt citronpeppar
Lite skal av en citron
1/2 avokado
1 ägg
Krispig blandad sallad
söta körsbärstomater
Lite rödlök

Serveras med lite färskpressad citron över salladen.

Gör så här

Låt krabbköttet rinna av ordentligt.
Och koka ägg och fixa salladen under tiden, hacka avokadon och löken.
Rör sedan ihop krabbköttet med majonäs, lite citronskal och salt och citronpeppar.
Lägg upp på salladen , och pressa ev. några droppar citronsaft över salladen.

Servera! 🙂

 

0
Kommentera

Recept på sallader

Jag får många mail om att ni önskar recept på goda sallader både att äta som tillbehör, grillat eller en matigare till lunch.   Så jag har skapat en egen kategori för sallad- för visst är det lätt att fastna i sitt tänk och bara äta samma sort sallad dag efter dag.

Klicka Här så hittar ni mina förslag på sallader

Recept sallad

Innehåller :

Krus-sallad / kruksallad
körsbärstomater i olika färger
rödlök
fetaost
och några droppar citron.

Önskar ni denna matigare – servera med en bit kyckling eller fisk elle om ni äter vegetariskt quorn !

IMG_4452-001

0
Kommentera

Nougatrutor

Eftersom det är första skoldagen idag efter sommarlovet, så var det bara Nomi och jag hemma här på förmiddagen.
Och med ett litet halvtrist väder ute, så bestämde vi oss för att baka… 🙂

Det blev knäckiga nougatrutor

Till en ugnsplåt behöver du :
300 gram mjukt smör
9 dl havregryn
1/2 dl ljussirap
3 dl strösocker
3 msk mjöl
3 tsk bakpulver.

Garnering : 4 stycken hyvlad dubbelnougat 😀 Innan servering är det fint att pudra över lite florsocker…

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ner det mjuka smöret, och sirapen. Arbeta ihop till en smet.
Täck en blåt med bakpapper och bred ut smeten över detta. Grädda i mitetn på ugnen i ca 15- 20 minuter.
Tills den fått en fin färg , strö över hyvlad nougat direkt när kakan kommer ut. Och bred ut detta till ett jämnt täcke över kakan.
Låt kakan svalna något innan du skär upp den i rutor.

Går bra att frysa

Självklart måste man provsmaka det man bakat- och de var riktigt goda.
De var lite sega/ knäckiga – och det gillar jag – och nougaten höjde betyget på kakorna ytterligare.
Så vi kan rekommendera dessa kakor! 😀
Kastar in en liten dagens här också.

0
Kommentera

Nu flyger vi snart

Ja, nu åker vi snart mot flyget som ska ta oss till Cypern. Hundvakt och husvakt är ordnat, och väskorna är packade. Så nu ville jag bara kika in här på bloggen och önska er en riktigt fin helg! 🙂 Och visst har jag förberett massa tidsinställda inlägg så att det inte blir tyst här på bloggen , och kommer kika förbi när jag hinner. Eventuella frågor kring recept kommer besvaras så fort jag kommer hem igen.

Lite färdkost och en bok är ett måste till en flygresa, en bok av Kepler efter ett av era bra boktips 🙂

Nyheter från Marabou,Sensation cheesecake med jordgubb har jag ätit och den är riktigt god. Men fyllningen med blåbär är helt ny för mig. 🙂 Har du ätit den ?

See ya . . . .

0
Kommentera

Sirapskakor

 

Idag har Nomi och jag bakat sega sirapskakor

 

 

Receptet är ingen nyhet, men för att få dem extra sega så brukar vi ha i extra med sirap.

Det här behöver du:

100 gram rumstempurerat smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk sirap
1 msk vaniljsocker
1 kryddmått salt

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Rör ihop smöret och sockret.
Blanda mjöl, bakpulver , vaniljsocker, och salt i en skål. Rör sedan ner alltsammans i smörblandningen.
Till sist rör du ner sirapen.
Knåda till en deg.
Dela degen i 3 delar. Och rulla ut dem till längder.
Platta meden gaffel på ytan för att platta till längderna.
Grädda sedan i mitten på ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna något innan du skär dem i snitt.
Kolakakorna går alldeles utmärkt att frysa in
( Och är dessvärre lika goda att ta fram direkt från frysen och doppa i kaffet…. ) ! 🙄

 

Men nu måste jag skynda mig, ska iväg på föräldrarmöte 🙂
Hörs snart!

2
6 kommentarer

Checklista

Även idag är det bara Nomi och jag hemma på förmiddagen , eftersom det både är skola och förskoleklass idag.
Så vi har hunnit med att tvätta och börja skriva packlistor till cypern 🙂

Nomis gosegris som hon har haft sedan hon föddes – heter ”Vovven” (Man får inte kalla honom gris – då blir hon jättearg) Och vovven ska såklart även följa med oss på denna resan 😀

Och sedan även denna boken är given att den ska med i bagaget. Vi har läst boken 100 tals gånger ( tror att jag kan den utantill nu ) och den är nog den bästa förberedelsen någonsin för Nomis första förskoledag om ett par veckor! Hon är så förväntansfull för att träffa de andra barnen och sina nya fröknar 😀

Check ….
* Passen
* Solskydd
* resevagn
* sandaler
* vovven
* Emmas bok

Sådär….. Men nu ska packlistan uppdateras 😀

0
Kommentera

Choklad och kolakakor

 


Detta behöver du till botten:
75 gram smör
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl havregryn

Kolafyllningen:
50 gram smör
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vispgrädde

Garnering : 200 gram Valfri mjölkchoklad

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret, och blanda i de övriga ingredienser till kakans botten med det smälta smöret,  rör ihop till en deg.
Platta ut degen i en ungssäkerform ( jag hade en rund form med avtagbara kanter ca 22 cm )
Grädda i mitten på ugnen i ca 10 minuter.
Smält smöret i en kastrull, och häll i grädde och sirap – låt sjuda upp och  koka tills kolan blivit lagom seg.
( Gör kulprovet )
Fyll sedan pajskalet med kolan, och medan det svalnar lite så smälter du chokladen till garneringen över  ett vattenbad.
Bred sedan ut den smälta mjölkchokladen över kakan.
När den svalnat lite dela kakan i lagom stora delar.

Färdigt att serveras.

1
Kommentera

Böcker till semester

Igår passade jag och Thelma på att åka iväg och handla lite inför semestern. Nu är det faktiskt inte länge kvar alls! 😀 Och jag var på jakt efter böckerna ni rekommenderat till mig. Men dock hittade jag inte många av titlarna ni rekommenderade i ”pocketformat” – det är ju så mycket smidigare att resa med pocket böcker.

Och även denna hittade jag som ska få följa med på resan :

Chokladen tänkte jag då provsmaka innan dess, dessa Marabou sensation brukar vara ruskigt goda. Så jag tror på denna med Cheesecake smak. Finns ju i flera nya olika smaker. Dock var denna Sensation ” Cookis cream ” inte en av mina nya favoriter.

 

0
Kommentera

Rödkåls coleslaw – LCHF

Ni efterfrågade receptet på coleslaw ( som passar för LCHF – kost ) , jag tycker att det är gott till grillat.
Sedan är det ett stort plus att det är lätt att göra och lätt att variera.

Du behöver
1 klyfta med rödkål
1/2 citron ( plus rivet skal )
1/2- 1 dl majonäs
Rödlök / salladslök
salt  &  peppar
1 pkt  bacon

Gör så här:
Strimla rödkålen tunt, lägg den i en skål och salta så tappar den  lite vätskan.
I ca 1 timme ska den ligga i skålen.
Rör i hop majonäs, rivskalet av citronen – bara det gula, och pressa ner citronsaften
och rör även ner den hackade löken. Smaka av med salt och peppar, rör sedan ner majonäsröran i rödkålen.
Stimla baconet och knaperstek den. Lägg upp på hushållspapper och låt överskottet av flott rinna bort.
Toppa med baconet innan serveringen.

 

 

0
Kommentera