Krämigaste pastagratängen med kassler

Här snöar det massor nu i växjö och den riktiga julstämningen börjar infinna sig. Det är helt vitt på marken,så fint!
Och ett litet middagstips denna snöiga måndagen blir denna snabba och goda kasslergratängen, som vi ofta lagar hemma hos oss.

Innan gratinering:

Till 4- 5 personer: 
400 gram pasta
400-500 gram kassler

Ostsås :
2 msk smör
6 dl grädd/mjölk ( jag använde 50 / 50 )
2 1/2 msk mjöl
3 dl västerbottenost el. liknande
salt & svartpeppar

Toppa med körsbärstomater

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 – 225 graderStrimla kasslerbiten till tunna bitar.Koka pastan liten kortare tid än ”al denté”, under tiden gör du ostsåsen.
Värm upp en kastrull, smält smöret rör ner grädd/mjölken – spara lite till att vispa ut mjölet med.
Vispa sist ner mjölredningen och låt sjuda, rör sedan ner den finstrimlade kasslern, och låt sjuda i tio minuter. Tag bort den kokande såsen från plattan och rör ner osten under omrörning, det ska inte koka igen. Lägg i pastan i en smörad ugnsform – häll i pastan, och varva med ost & kasslersåsen.
Garnera med söta körsbärstomater och gratinera i 20 – 25 minuter eller tills gratängen fått fin färg.

Serveras med en god krispig sallad

1

One response to “Krämigaste pastagratängen med kassler

  1. Ann-Louise skriver:

    Otroligt god och lättgjord. Hade även i lite lök i min gratäng.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *