Varm smörgåstårta

Följ mig gärna på instagram också: @jennysmatblogg

Tänkte skriva lite om den varma smörgåstårtan som vi gjorde i fredags som några av er var nyfikna på. Vi gjorde halva fyllningen mer barnvänlig med philadelhiaost och rökt skinka, medan vi fyllde den andra med lök, och kyckling och sambal oelek.

smörgåd

Det här behöver du till 6 personer:

6 st halvmånar Hönökaka- bröd
Fyllning på en halvan :
1 burk med philadelphiaost a´300 gram
400 gram rökt skinka
Fyllning på andra :
4 finstrimlade kycklingfileér
Lite sambaloelek
2 burkar philadelhiaost (400 gram)
1 purjolök

Toppa med skivade körsbärstomater
2-3 dl god riven ost.

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Strimla och bryn kycklingen klar, rör ner philadelphiaosten och smaka av med lite salt och sambal oelek.
I en annan gryta fräser du snabbt skinkan , och rör ner philadelphiaosten, och låter detta bli varmt.
Placera ut de två första bröden på en bakplåt med bakplåtspapper.
Fyll på med första lagret fyllning och lägg på ytterligare ett varsitt bröd ( ca halva fyllningen ) .
Fräs purjon mjuk och rör ner 1/2- 1 burk med philadelphiaost.
Bred sedan detta på smörgåstårtan ,
och sedan ett lager med bröd till och så på med det sista av fyllningen.
Och ett lager bröd till. Toppa med skivade körsbärstomater och god ost.
Gratinera i ugnen i ca 15- 20 minuter tills smörgåstårtan fått en fin färg.

Klart att serveras med en fin sallad.

Gott, enkelt och lätt att variera med olika fyllningar.
Och Philadelhiaosten är bra att ha som bas eftersom den är riktigt krämig.

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria Östlund
9 år sedan

Väldigt god variant på varm smörgåstårta 😀
Tänkte göra den fast med små bröd (vetetuben) på annandagen och lite med lite olika fyllningar 😀 Tack för en jättebra blogg och för alla underbara recept
God jul
Gott nytt år

Marlene
9 år sedan

hej! Verkar jätte god. Man kan oxå steka bacon, purjolök, hälla på grädde och reda med maizena så det blir krämigt till första lavet, lägg på formfranska. Ägg, majonäsen och dill på andra lavet, och på med formfranska igen. skiva tomat och lägg över avsluta med ost och värm i ugnen 175 grader ca 30 min. Hoppas det är ok att dela med mig och tack för fantastiska tips på mat och bakverk

Christel
4 år sedan

När jag räknar får jag det till 8 halvor hönökaka som behövs …. är det så ?

Nästa inlägg

Laxpasta

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x