VECKOMATSEDEL

Hej där raringar.
Som jag saknat er!
Här har det hänt så mycket i sommar, och nu äntligen börjar vi komma iordning i nya lägenheten. Vi har packat, varit stammisar på återvinningen och monterat möbler i veckor. Ska visa er en rundvisning på Instagram nästa vecka, nu när allting börjar landa.
Men nu kickar snart skolorna igång igen, och vad passar då bättre än lite rutiner och veckomatsedlar varje söndag igen. Hoppas ni gillar

Måndag : Raggmunkar med potatis- & morotsriv (veg)
Tisdag : Torsk med kokt potatis & dillsås
Onsdag : Krämig köttfärsås med massa örter
Torsdag : Öländsk Lufsa
Fredag : Den godaste köttfärspajen

Det här behöver du:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
3 tsk kallt vatten
1/2 tsk salt

Fyllning :
500- 600 gram köttfärs
1 finriven gul lök
1 burk med krossade fylliga tomater
1 msk chilisås
50 gram philadelphiaost
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Topping : skivade tomater och riven ost
Soya kulör- för färgens skull

Gör så här :
Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen, och tryck ut den i formen, nagga den lätt med en gaffel. Låt vila i kylskåpet i cirka 30 minuter, detta för att förhindra att kanterna ska skjunka ner under gräddning. Ställ sedan ugnen på cirka 200 grader. Värm upp en stekpanna med smör och fräs löken , och den pressade vitlöken utan att den får färg. Lägg ner färsen och bryn den klart. Lägg ner resten av ingredienserna till köttfärsröran och låt sjuda i fem minuter. Under tiden förgräddar du pajskalet i mitten på ugnen i cirka 10 minuter. Häll i fyllningen i skalet, blir köttfärsröran för såsig – undvik att lägga ner den sista vätskan i pajen och toppa med riven ost och skivade tomater. Grädda i cirka 30 minuter, eller tills pajen fått en fin färg.

Klar att serveras med en krispig grönsallad.

Något gott till kaffet : Sega chokladsnitt

Det här behöver du:
220 gram smör
6 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Garnering
1 uppvispad äggula
pärlsocker

Gör dina kalaskakor så här:

Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela till tre delar & rulla ut till längder. Platta ut något och pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker. Grädda i mitten på ugnen i cirka 10-12 minuter.

Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar.
Fungerar finfint att frysa in om det blir något över.

17
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Erika
3 månader sedan

Så glad över att dina veckomatsedlar är tillbaka igen 😁

Yvonne
3 månader sedan

Tack att du vill visa oss resrpt som inte har Facebook. Eller Instagram. Det värmer. Ska göra köttfärspajen i helgen.🤗

Nästa inlägg

KLADDKAKSMUFFINS MED VITCHOKLAD

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x