VECKOMATSEDEL

Hej hej ,
Här kommer veckomatsedel nummer 350. Förstå att jag alltså har skrivit matsedlar i sååå många veckor.
Kul att ni uppskattar.
.
Måndag : Cowboysoppa ( lätt att göra veg. )
Tisdag : Krämig laxpasta 
Onsdag Ceasarsallad med räkor & knaperstekt bacon 
Torsdag Flygande Jacob LCHF 
Fredag : Tacolasagne

Lasagne till 4-5 pers:

10 -12 lasagneplattor (gärna färska )
600 gram färdigstekt & kryddad färs
smör
2 pressade vitlök
1 riven gullök
1/2 dl chilisås
1 burk krossade / passerade tomater
1 liten burk med majskorn
salt och peppar
2-3 dl riven ost, tex. mozarella

Bechamelsås till lasagne:
5 dl grädde
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
Lite riven muskotnöt
salt och peppar

Så här gör du lasagne: 

Ställ ugnen på 175- 200 grader. Stek löken och vitlöken i en stekpanna med smöret. Vänd ner tacofärsen.
Blanda sedan i tomatkrossen,och majsen, chilisåsen och salta och peppar. Låt alltsammans sjuda, medan du gör Bechamelsåsen:
Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp
Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning.
Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet. salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter.

Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten bechamelsås,
och sedan med lasagneplattor.Varva sedan med, sås, köttfärsröra  och riven ost, lasagneplattor ca 3 lager av varje. Även gott och lägga ett lager med mozzarella, när man varvar med köttfärsen och såsen.
Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 45- 50 minuter, men efter halva tiden kan du ta ut gratängen och toppa dem med lite ost.

Smaklig måltid!!

  • * * * * * * * *
    Äppelpaj i glas

    Till 4 portioner: 
    2-3 röda äpplen
    3 msk smör
    3 msk strösocker
    1/2 tsk kanel
    1 1/2 dl vispgrädde
    2 dl smulor av kakor (jag valde digestivkex)
    + extra vaniljvisp

    Gör så här: 
    Skala och skär äpplena i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och vänd ner bitarna.
    Strö över socker och kanel och låt dem småputtra tills de är mjuka. Låt svalna. Under tiden vispar du grädden fluffig. Varva sedan kaksmulor, äppelkompott, vaniljvisp och grädde.

    Serveras direkt. Smaklig spis.

 

2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *