VECKOMATSEDEL

REKLAM FÖR PERSONLIG ALMANACKA

 .
Hej från Malmö,

Just nu sitter vi i bilen på väg hemåt, han kör och jag jobbar. Bra uppdelningen va ? 🙂
Thelma har varit hemma i huset i Kalmar hela helgen, så det blir raka vägen hem till henne nu. Vi ska laga lite mat och hänga bara hon och jag, och imorgon kommer småttingarna hem igen <3 Och då har veckans matsedel redan planeras, här nedan ser ni vad vi ska äta för gott.  Veckans matsedel är sponsrad av Personlig Almanacka. Kika in HÄR om du också vill designa en egen
fin almanacka där du även kan planera & planera upp din veckomatsedel.

Måndag: Vegetarisk pyttipanna 
Tisdag: Panerad rödspätta med kall dillsås
Onsdag: Pastagratäng med rökt skinka 
Torsdag: Kyckling- & ajvargratäng
Fredag: Krämig köttfärspaj

 


Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten
1/2 tsk salt

Fyllningen :
600 gram köttfärs
smör
1/2 riven gullök
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk oregano
2 msk oxfond
2 msk stark chilisås
2 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
1 tsk salt

2 dl riven ost + 1/2 dl creme fraiche

Gör så här :

Ställ ugnen på 225 grader.
Nyp ihop pajdegen och kavla ut i pajformen, nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter. Värm upp en panna och fräs finhackad lök och vitlök glasigt i smöret. Pudra ner timjanen och  vänd om , rör ner färsen och fräs tills den är klar, vänd ner fond och chilisås ( Mer eller mindre efter smak )  vänd ner creme fraiche, och philadelphiaost. Smaka av med salt och peppar, innan du fyller pajskalet med fyllningen. Rör ihop ost med creme fraîche och fördela ut över fyllningen. Grädda i cirka 20 minuter eller tills pajen fått en fin färg.

Klar att serveras, och gott med lite creme fraiche.

* * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Knäckiga hallonsnittar

IMG_5167

Det här behöver du till snittkakorna:
220 gram smör
5 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
valfri fast sylt / marmelad

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela på 3 och rulla ut till längre. Platta till och gör en liten grop i mitten på längden och fyll med lite sylt. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

1

 

2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *