Panerad rödspetta med kall dillsås

Hej där,

Nu är arbetsdagen slut för många och man beger sig hemåt, och halva arbetsveckan är gjord. Jag kan vara lite avis på er som har en tidslagd arbetsdag, ni vet när ni börjar och när ni slutar. Ni är lediga på helgen och har fyra veckors (i bland t.om fem !! )veckors semester. Men å andra sidan kan jag bestämma själv när jag vill ta en paus, klämma in en lunch med en vännina ta sovmorgon och istället jobba sent på kvällen. Än så länge denna veckan har jag har haft sååå sjukt mycket möten, känns som jag inte hunnit med något annat. 

Fast idag lyckades jag iallafall klämma in lite matlagning mellan mötena.

Skolans dillsås kommer ni ihåg den?
Det är min favorit när det kommer till panerad eller stekt fisk.

Det här behöver du till 4 personer : 
500 gram ben / skinnfri rödspätta
Salt & citronpeppar
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
Smör

Potatismos med dill:
mjölig potatis
smör
grädde
dill
salt & peppar

Garnering
Några skalade räkor
citron
färsk dill

Skolans dillsås: 
4 dl gräddfil
3 msk majonäs
2 msk bostongurka
4 msk fryst dill
1/2 msk pressad citronsaft
salt

Gör så här: 
Rör ihop såsen och ställ kallt. Koka potatisen i saltat vatten. När potatisen är färdig häller du bort vattnet och krossar med en potatiskross, vänd ner en klick smör och lite grädde så du får en lagom konsistens.
Smaka av med dill & salt+ peppar.

Gör så här med rödspättan: 
Häll upp mjöl på en tallrik, ströbröd på en tallrik och vispa upp två ägg och lägg i den tredje djupa tallriken. Salta och peppra fileerna innan du doppa dem  i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet. Smörstek den tills den får en fin gyllene yta och är genomstekt.

 

En höstig bukett har fått flytta in i köket.

Nu hoppas vi bara att det snart ska sluta regna, så man kan bege sig ut och njuta av hösten och alla vackra färger.

1

One response to “Panerad rödspetta med kall dillsås

  1. Pillerillan skriver:

    Men va gott det såg ut. Fina blommor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *