PASTAGRATÄNG MED RÖKT SKINKA

Hej hej

Nu börjar till och med jag tröttna på julmaten. Idag blir sista kylskåpstömningen. och imorgon blir det rensa ut och fylla på nytt och fräscht. Något man kan göra av resterna är denna goda gratäng, byt ut den rökta skinkan mot julskinkan. Supergott.

Det här behöver du till 4 portioner:
Pasta för 4 portioner
smör
salt & peppar
250 gram rökt skinka

Ostsås
25 gram smör
2 1/2 msk mjöl
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl finriven ost
1 msk chilisås

*tomater & 2 dl valfri riven ost till gratinering

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader, häll bort vattnet på den kokta pastan. Klipp ner skinkan. Ta fram en kastrull och börja med ostsåsen, smält smöret, och pudra över mjölet under omrörning med handvisp. Tillsätt lite av grädden i taget och vispa så att det blir klumpfritt, tillsätt resten av vätskan och låt sjuda upp. Vänd sedan ner osten under omrörning och även chilisåsen. Låt sjuda ett par minuter innan du vänder ner såsen i pastan. 
Fördela ut allt i en ugnssäkerform och skär en tomat som du toppar med , samt riven ost. gratinera i 15-20 minuter, eller tills gratängen fått vacker färg.

smaklig måltid.

4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *