VECKOMATSEDEL

Bättre sent än aldrig.
Här kommer veckans matsedel 🙂 

Måndag Världens godaste vegangryta
Tisdag Torsk med Kallesås
Onsdag Krämig ostpaj
Torsdag: Mustig köttfärssoppa 
Fredag Chicken con carne

 

Kyckling con carne

Chicken con carne för 5-6 personer :
800 gram kycklingfärs
smör
1 vitlök
1/2 finhackad gul lök
1 kycklingbuljong
1 burk med krossade tomater
1 dl vatten
2 burkar med vita bönor
en nypa socker
1 kryddmått salt
Sambal oelek  – hur mkt beror på hur starkt du vill ha det

Tillbehör : sallad , turkisk yougurt och tortillachips

Gör så här: 
Hetta upp en djup stekpanna med smör, hacka löken och fräs lök / vitlöken glansig.
Vänd ner färsen och bryn den klar, vänd ner vatten, krossade tomater, fond, bönor  , salt oc kryddor.
låt puttra på svag värme, och smaka av med sambal oelek, med tesked. För det är ganska starkt, föredrar du inte så starkt räcker det med ett par tsk, jag hade i lite mer.

Gott gott

* * * * * * * * * *

Något gott till kaffet:  Chokladmousse-cheesecake

img_4729-1

Botten:
200 gram cookies ( te.x Maryland )
80 gram smält smör

Mousse:
3 gelatinblad
400 gram mjölkchoklad
250 gram mascarpone
500 gram philadelphiaost
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk vatten
1 rulle center

Topping: 
färska hallon
1 rulle center

Gör så här:
Mixa kakorna till smulor och rör ihop med det smälta smöret.
Pressa ut blandningen i en rund springform med avtagbara kanter. ( cirka 22-24 cm) Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Smält chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad ( den ska inte bli för varm )
Vispa ihop mascarpone& färskostmed en elvisp i en bunke. Vispa grädden tills den är ordentligt fast och bildar stadiga toppar. Vänd ner grädden tillsammans med chokladen i mascarponeblaningen, vänd försiktigt med en slickepott tills allt är väl blandat.
Krama ur gelantinbladen och värm dem tillsammans med 2 msk vatten i en kastrull, de ska precis bara smälta. Rör ner detta i smeten, och rör kraftigt så att allt blandar sig väl. Grovhacka ner centern och blanda om fördela sedan ut jämt över kakbotten.
Låt stå och svalna i kylskåpet i minst 5 timmar, men gärna över natten.

Toppa med center och hallon.

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna
5 år sedan

Chili con pollo* låter väldigt gott, det ska vi testa på idag 🙂

Anonym
5 år sedan

Ja, eller hur, det blir ju snarare Chili con chicken 🙂

Nästa inlägg

FRUNCH VAR DET HÄR

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x