Krämig ostpaj

Denna goda pajen bjöd min syster på i helgen.
Och självklart tiggde jag till mig receptet ( passar dessutom fint till kräftor)

IMG_4143

Det här behöver du :
125 gram smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
4 – 5 dl riven smakrik god ost ( svecia eller präst kanske)

Äggstanning:
3 ägg
3 dl vispgrädde
salt & peppar

Garnering: Klippt gräslök

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Nyp ihop pajdegen och tryck ut i en form cirka 25 cm. Nagga med en gaffel & förgrädda i 10 minuter. Öka temperaturen till 225 grader när du tar ut pajen. Fyll den med den rivna osten, vispa ihop äggstanning & häll över pajen. .Grädda i cirka 20-25 minuter eller tills den fått en fin färg.

Kan serveras både varm & kall

 

2

3 responses to “Krämig ostpaj

  1. Ja, bra recept på godaste gott ska man alltid be att få receptet på:) Vi fick med oss en lunta hem från kräftskivan vi var på förra helgen, bland annat på en galet god bacon och ostpaj som snart kommer på bloggen. Det finns ju en hel uppsjö av ostpajer och denna låter väldigt smarrig!
    Kramar på dej

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *