Vegangryta med thaismaker

Detta är den gooodaste veganska rätt jag ätit. Ni måste prova.
Thelma är den som får cred för denna, gick hem hos hela familjen.


Du behöver till 4 personer: 
ris ( för 4 pers )
rapsolja
1 msk med röd currypasta
1 gul lök
1 stor sötpotatis
1 burk med krossade tomater
1 dl vatten
1 burk kokosmjök
1 burk / tetra med kikärtor
4 cm riven ingefära
1 finhackad urkärnad röd chili
100 gram babyspenat
1 lime

Gör så här: 
Hetta upp en djup stekpanna med rapsoljan, fräs runt currypastan tillsammans med den hackade löken.
Skala och tärna ner sötpotatisen i 1*1 cm stora bitar, fräs och tillsätt tomatkrossen tillsammans med vatten. Låt detta koka upp och sänk värmen, låt puttra under lock tills sötpotatisen är mjuk. Vänd då i kokosmjölk kikärtor, riven ingefära, chilin och låt sjuda upp. Vänd i babyspenatet och rör om, när allt puttrat ihop till en härlig gryta drar du bort stekpannan från värmen. Pressa ner limen och vänd om. Nu är det klart att servera!

Mums

0
Prenumerera
Notis om
5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Birgitta Murtoniemi
3 år sedan

Det är härligt att börja veckan med något vegetariskt! Det ser jättegott ut, måste absolut provas.

3 år sedan

Sötpotatis i grytor är så himla gott!

1 år sedan

Hej
Kan man frysa vego grytan ?
Det blev mycket mat för 2 pers 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Anna
1 år sedan

Absolut

1 år sedan

Hej igen !
Tips passade på att göra maränger av kikärtspadet
det funka ju waou 😊

Nästa inlägg

Daniel Wellington

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x