VECKOMATSEDEL

Då startar vi upp denna söndagen med en veckomatsedel.

 

Måndag: Spicy Taco-soppa (vegetarisk)
Tisdag Lax med couscoussallad 
Onsdag Frasig fralla med krämig kycklingröra
Torsdag Blomkålsgratäng med bacon
Fredag Kallskuret, färsk frukt & grönt

 

Kallskuret, kött & kyckling, blandad frukt, grönsaker, en bit ost och så potatissallad.
Det är typ allt som behövs, godaste plockmaten ever.
Och bästa bjudmaten.

* * * * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet:  Wienersemlor som är en favvo här hemma.
a2 (1)

Jag skriver inga exakta mått på fyllningen för det beror på hur mkt mandelmassefyllning man vill ha. Nu har vi även testat med nutellafyllning och med nötkräm i – blir fantastiskt gott! 

Det här behöver du till 4 wienersemlor: 
12 fyrkantiga smördegsplattor ( eller motsvarande på rulle)
mandelmassa + ovispad grädde
2 1/2 dl vispgrädde + 2 tsk vaniljsocker
Florsocker

Så här ser de ut färdiggräddade

a1 (1)

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, 
Ta fram tre smördegsplattor pensla dem med kallt vatten och lägg dem  över varandra . Stamla ut runda bitar med hjälp av ett glas. Pensla dem med kallt vatten. Och grädda dem tills de precis blir gyllene, ungefär 10 minuter. Rör ihop mandelmassa &  lite ovispad grädde så att den blir ”lagom” krämig.  Skär av locket & låt wienersemlorna svalan innan du klicka ut fyllningen. Vispa grädden & spiritsa/ klicka ut.
Pudra över florsocker och servera genast.

 

1

10 responses to “VECKOMATSEDEL

  1. Lena skriver:

    I ditt arkiv med kötträtter finns inga recept där man använder sig av exempelvis större bitar av nötkött, tex bog, högrev, fransyska. Du använder dig mest av fläskkött ser jag. Och då blev jag nyfiken och undrar varför?

  2. Gülay skriver:

    LENA hon har dessa recept med högrev.
    https://www.jennysmatblogg.nu/2012/04/22/pulled-beef/
    https://www.jennysmatblogg.nu/2014/10/27/pannbiffar-med-brunsas/
    Man kan köpa högrev och mala till högrevsfärs.
    https://www.jennysmatblogg.nu/2014/05/20/tacos-de-carne-con-chile/

    Men annars stämmer det att hon använder inte mycket nötkött tex högrev. Kan vara så att folket hemma gillar det inte så mycket eller Jenny själv. Det går fortare med fläsk kött eller kyckling,dagens samhälle där allt ska gå fort. Det är mina antagande:))

  3. Gülay skriver:

    LENA hon har dessa recept
    https://www.jennysmatblogg.nu/2012/04/22/pulled-beef/
    https://www.jennysmatblogg.nu/2014/10/27/pannbiffar-med-brunsas/
    Man kan köpa högrev och mala till högrevsfärs.
    https://www.jennysmatblogg.nu/2014/05/20/tacos-de-carne-con-chile/

    Men annars stämmer det att Jenny använder inte mycket nötkött. Kanske hemma folket inte gillar det eller Jenny själv. Eller att fläskkött,kyckling går fortare att laga än oxkött där allt ska gå fort i vårt samhälle. Det är mina antaganden:))

  4. Gülay skriver:

    LENA hon har dessa recept med högrev.
    https://www.jennysmatblogg.nu/2012/04/22/pulled-beef/
    https://www.jennysmatblogg.nu/2014/10/27/pannbiffar-med-brunsas/
    Man kan köpa högrev och mala till högrevsfärs.
    https://www.jennysmatblogg.nu/2014/05/20/tacos-de-carne-con-chile/

    Men annars stämmer det att Jenny har inte många recept med nötkött. Kanske folket hemma inte gillar nötkött eller Jenny själv . Dagens samhälle där allt ska gå fort kanske hon föredrar fläskkött,kyckling som går fortare att laga. Det är mina antaganden:))

  5. Gülay skriver:

    HAhaha det gick inte att skicka men nu finns alla mina tre försök.

  6. Mirja skriver:

    Nu håller det väl ändå på att vara hög tid att börja avlöna Gülay? 😉

  7. Gülay skriver:

    Mirja vad menar du med det kan du förklara är du snäll?

  8. Lena skriver:

    Gülay, jag hade nog helst velat att Jenny själv svarar på min fråga. Så behöver det inte bli antaganden från din sida.

  9. Jonna skriver:

    Har du inget bra recept för vaniljkräm att ha i semlor?😍

  10. Stina skriver:

    WHO har lagt procceserat kött, alltså kallskuret, i samma riskgrupp som ciggaretter. Skrämmande men sant. Tyvärr är det så gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *