Pannbiffar med brunsås


Hej där,

Nu är jag precis hemkommen från huvudstaden och landat hemma. Borta bra men hemma bäst, eller vad säger ni. Nu är det i ochförsig nästan bara att packa upp & tvätta innan det är dags att packa om väskorna för nästa resa. Men nu bär det ju av mot solen och förhoppningsvis lite roligare klimat än här hemma. Ville tipsa er om dessa goda saftiga biffar, som jag denna gången gjorde på högrev. Så där perfekt rosa inuti, smarrigt värre.

img_5591 img_5596

Det här behöver du :
Smör att steka i
1 kilo köttfärs ( högrev )
2 msk oxfond
1 riven gullök
1/2 msk kinesisk soya
salt och peppar

Potatismos:
Mjölig potatis
varm mjölk
smör
salt och vitpeppar

Till såsen :
Steksky från biffarna
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 msk oxfond
1/2 msk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
ev maizena

Gör så här  :

Koka potatisen i saltat vatten. Värm upp ugnen på 80 grader ( till biffarna )
Blanda ihop alla ingredienser , och rulla och platta ut lagom stora pannbiffar,
fräs i smör tills de är klara. Ta upp biffarna och lägg i en ugnssäkerform i ugnen, för att hålla värmen. Dags för att börja med såsen. Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, häll i grädde,soya och  fond och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan, och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott  ). Låt småsjuda.
Känn på potatisen att den är mjuk, häll av vattnet och krossa potatisen med hjälp av en potatiskross eller elvisp. Värm upp lite mjölk och vänd ner lite mjölk i taget medan du vispar / rör ihop moset, en klick smör och smaka av moset med salt och vitpeppar.

Klart att serveras.

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Citronlax med pressad potatis och romsås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x