Veckomatsedel

Good morning Sunshines,
Tittar förbi med ett tidigt inlägg då jag vet att många av er gillar att handla just idag.
Veckans tips på goda & lättlagade middagar kommer här.

Måndag: Godaste tomatsoppan ( vegetariskt ) 
Tisdag : Hemmagjorda fiskpinnar med potatismos
Onsdag: Thaistroganoff
Torsdag: Kyckling & Baconpaj
Fredag: Räksoppa
vecko4

Det här behöver du till 5-6 förrätter  ( 2 portioner ):
1 ask med räkost (mjukost med räksmak )
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl vatten
2 msk hummerfond
1 kruka hackad dill
1 kryddmått salt
ev dofta över cayannepeppar

500 gram XL räkor

Gör så här: 
Börja med att skala räkorna.
Ta fram en kastrull, vänd ner räkost, grädde, vatten & fond och låt sjuda upp under omrörning.
Hacka ner dillen och smaka av med salt & cayennepeppar. Lägg de handskalade räkorna i tallrikarna/ skålarna & häll över soppan. Ju mindre räkor kokar , ju godare. De blir lätt sega annars.

Smaklig spis

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Gott till kaffet : Kärleksmums
kärlek

Det här behöver du till 30 stora bitar  :
200 gram smör
5 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk

Glasyr :
75 gram smör
1/ 2 dl kaffe
4 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnslångpanna och klä med bakplåtspapper.
Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker så att det blir vitt & luftigt, blanda resten av de torra ingredienserna till kakan och sikta ner i smeten. Tillsätt smör & mjölk under omrörning och rör till en jämn smet. Häll smeten i långpanna och grädda i 20 – 25 minuter. Under tiden gör du glasyren.

Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna tills du har en jämn smet. Bred ut glasyren över kakan när den svalnat något.
Strö över kokos eller strössel och skär kakan i bitar.

 

 

2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *