Godmorgon från Koh Mook

  Godmorgon ( Godnatt för er )

Sa jag att internet funkade bra här? Då tar jag tillbaka det hehe…  Det fungerar ok vissa stunder men vill man jobba får man snällt förflytta sig ner till receptionen. Så här sitter jag nu en stund innan frukosten och skriver till er. De flesta av er är så positiva & vill läsa om vår resan här på bloggen, resten har förstått läget och rullar förbi de inläggen de inte vill läsa om. Sen har vi några mindre positiva människor som vräker ut sig ett och annat otrevligt i kommentarsfältet utan att tänka sig för, syftade då på instagram. Suck! Kanske inte så konstigt att jag tappade lite motivation till att uppdatera. Så för att förtydliga så skriver jag det även här : att resan har vi betalat helt själva, varenda krona av den. Och hela resrutten har vi planerat & bokat sedan mars förra året.

Här kommer ett gäng bilder från vår tid på Sivalai Resort på Koh Mook

IMG_3178

Kritvit sand, turkost hav och jättevacker utsikt. Här på Koh Mook är det lugnet som gäller, så vill du ha mer liv & rörelser är detta kanske fel ställe.   Det finns en del utflykter att göra, man kan t.ex åka till Kardan en ö i närheten med magiskt vacker strand. Bläddrar du i mitt semesterarkiv eller söker här på sajten så hittar du bilder från förra året vi var där. Även när vi simmade igenom grottan som finns här på Koh Mook, då kommer man in i en jättevacker lagun.

IMG_3159
Hotellet ligger på en udde här på Koh Mook och det är ingen stress över solstolarna på stranden, för det finns gott om dem. Jag har inte hunnit fota så mycket än. Så det kommer fler bilder senare för er som är nyfikna.

En kvällsbild från vår bungalow, denna utsikten gör inte ont att vakna upp till på morgonen. IMG_3148

Hängmattor är ju ett måste på semestern. Förresten, någon som vet vart man köper liknade ”virkade” hängstolar? Är på jakt efter en till stugan, men inte hittat någon än.  Tar gärna emot tips på det.

IMG_3151

Om några timmar kommer veckomatsedeln på bloggen som vanligt.

På återseende bloggisar.

0
Prenumerera
Notis om

27 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lina
8 år sedan

Tyvärr blir det nog så att den svenska avundsjukan lyser igenom för vissa. Jag är sjukt tacksam för dina uppdateringar av er helt fantastiska resa. Uuuuunderbara bilder 🙂 Tack för att vi får följa med på ett hörn. Och hoppas du inte tar åt dig av mindre intelligenta kommentarer.
Stor kram från kalla Sverige

Anneli Ek
8 år sedan

Ja försök att bortse från dom avundsjuka som inte kan låta bli att kommentera.
Det är härligt att se alla underbara bilder du lägger ut, tack tack.
Om två veckor är vi själva på plats för att njuta.
Ha en fortsatt bra semester och njut i massor ??☀️??

Marie
8 år sedan

Den svenska avundsjukan… Usch.
Jätte kul att läsa om er resa och se alla fina bilder.
En sån hängmatta köpte vi av en strandförsäljare i Thailand för några år sen.. Borde väl finnas o köpa på nån marknad kanske..!?

Eva Torstensson
8 år sedan

Vem har det första med att göra om du/ni har betalt själva? Fattar inte alls varför människor har tid och ork att skriva dessa kommentarer. Det är Eran semester och det har väl inte försvunnit pengar från deras konton? Semestra på du och lägg detta så långt bort du kan ☀️
jättehärliga bilder btw ?

Petra
8 år sedan

Hej Jenny!
Tack för en underbar matblogg, jag är en av dina trognaste ”fans”, hahaha, och går in här ett par gånger varje vecka för att hitta tips och inspiration. Fortsätt med det underbara arbete du gör med denna blogg, för du glädjer så många av oss!
Jag måste tipsa om en bra sida när det gäller hängmattan du efterfrågade. Jag köpte en själv via denna sida och de är bra, stora och tåliga.
Jag och barnen har den stora vita,(vi kan ligga 3 st i den), nu i 7 år och den är fortfarande jättefin. http://www.hangmattor.se/

Maria
8 år sedan

Bry dig inte om alla negativa kommentarer.. Tror vi är många ute i vårt kalla och snöiga land som uppskattar dina härliga och soliga uppdateringar 🙂

Petra
8 år sedan

PS. Vi köpte även hängstolarna ”Copacabana”, vita jättetåliga.

Eva
8 år sedan

Tack för dina fina resebilder och beskrivningar. Bästa hängmattorna med mera hittar man här.
http://www.storafamnen.nu/

Carro
8 år sedan

Tycker det är superkul att läsa dina inlägg från semestern och se alla fina bilder! Extra mycket nu när snön ligger tjock här i Växjö också, då är det fint att få se något helt annat en stund 🙂 Ha en fortsatt härlig semester!

Annika
8 år sedan

Tråkigt med dumma kommentarer men hoppas du ändå fortsätter berätta om er resa, det är så roligt att läsa och se alla fina bilder!

Linnea
8 år sedan

Trist med kommentarerna-du är min favoritbloggare ska du veta! Alltid inspirerande, när jag inte vet vad jag ska laga för mat så hittar jag alltid på din blogg, du är min vardagshjälte!

Lotta
8 år sedan

Om ni åker tillbaka till Koh Lanta så finns det (åtminstone förra året) en affär i Old Town som sålde jättefina hängmattor.
För övrigt så bodde jag på Sivalai förra året och det va helt fantastiskt. Antar att ni redan provat deras spa, annars gör det!

8 år sedan

vi sitter nu och pratar om resa till nästa jul och nyår för att komma bort under julstressen.

hämtar tips från dig.

jag kommer säkert att återvända till dig.
Ni har bokat allt själva visst är det så ?

Hör gärna av dig till mig, vill ha lite tips.

Kram

Marie
8 år sedan

Hej Jenny!

Jag & min familj brukar åka till USA som vi älskar… men nu har du gjort mig sååå sugen på Thailand!! Vi funderar på att åka dit nästa vinter men är helt nollställda på hur vi ska gå till väga?
Antar att man inte ska boka via Ving, Fritidsresor m.m?? Är det mycket dyrare?
Vilket flygbolag ska man boka genom? Vart kan du rekommendera oss att åka? (Vi kommer bara kunna vara borta 2 v p.g.a skolan)
Bokar man hotell hemma eller hur gör man? Vill ha hyffsat bra standard o inget billigt ”skyffe” 😉

Hur tar man sig runt? När vi är i USA så åker vi runt en hel del men då har vi ju hyrbil så då är allt så lätt.

Vad kan man räkna med att en resa kostar? Vi är 2 vuxna + 1 barn. När vi åker till USA 2 v. Brukar det kosta ca. 60-70 tusen (inkl. ALLT! O Stooort shoppingkonto)
Vad kan man räkna med att en Thailandsresa kostar? (Måste planera ekonomin)

Tacksam för alla svar!!
Andra som varit där får gärna ge mig tips också.

Ser framemot flera underbara uppdateringar från Thailand!

Kram Marie

Lotta
Reply to  Marie
8 år sedan

Angående skola så finns det svensk skola i Thailand, på Koh Lanta, Huang yang o hua hin. om man vill vara borta längre. Jobbade på Koh Lanta skolan förra läsåret, fantastiskt!! Sök på Sanuk svenska skolan i Thailand.

Ann
8 år sedan

Hej instämmer med övriga. De som inte är intresserad av er resa behöver helt enkelt inte läsa om den. Vi älskar att resa och tycker alltid det är roligt att få tips så fortsätt gärna med det!!!!!! Ha en fortsatt härlig semester!

Sandra Wolls'en
8 år sedan

Hejsan! Vi ska till Thailand om två månader med vår dotter 8 år. Vaccinerade mot hepatit A o B. Hur har ni undvikit magproblem o vad har ni gjort om de dykt upp? Är det något speciellt vi ska tänka på?

Sandra

8 år sedan

Vad tråkigt när folk är negativa och drar ner stämningen! Jag njuter av era härliga semesterbilder och blir såå avundsjuk ?
Njut och hoppas att resterande semester blir underbar!
Kramar!

Lena Katarina
8 år sedan

Känner hur jag tänder till. Du har ingen som helst redovisningsplikt! Det angår precis ingen annan än er själva hur ni finansierar ert liv och leverne. Jag följer din blogg med glädje och njuter av alla fina Thailand-bilder och alla dina härliga recept också, såklart.
Skaka av dig dumheterna och strunta i de där missunsamma stackarna som inte har annat för sig än att spy ur sig tarvligheter, som inte angår dem för fem öre.

Hoppas ni får en fortsatt fin resa och jag ser fram emot många fler bra recept (och eventuella semesterbilder) under året som kommer.
Kram på er!
🙂

Anna
8 år sedan

http://www.kilamobler.se/produkt/hanggunga-flatad/ Den här flätade stolen från Kila möbler tycker jag är fin!

Tess
8 år sedan

Mä! Att folk orkar klaga! Tack för reseinspirationen! Dina resebilder har fått mig att bli sugen på Thailand. Jag har aldrig känt sug att åka dit, tycker att restiden är så lång bl a så vi har mest rest i Europa. Men nu har jag som sagt blivit sugen på Thailand. Vet vet, kanske nästa vinter. 😉

8 år sedan

Oh härlig semester. Har själv minnen av att hänga i en hängmatta. miss it. 🙂

Ellika Lornby
8 år sedan

Hej Jenny!
Tack för en jättebra blogg o superbra recept:-)
Angående hängmattan kan jag tipsa dig om att Åhléns får in en väldigt fin nu i vår ( kolla deras hemsida exakt när den kommer)
Hälsningar,Ellika

Lexie
8 år sedan

Ähh det är bara att ignorera …sådana människor finns överallt och bara tar energi.
Jag skulle däremot vilja veta lite hur ni har gått till väga för att boka…..blir så inspirerad och vill planerar att åka iväg om ett år och skulle vilja få lite tips……har ni bokad allt eller kör ni lite på känslan och boka där nere…..snälla lite tips om hu ni bokade och vilket ni rekommenderar mest av ställena. Kram

Jessica
8 år sedan

Hej, ni ser ut att ha det underbart ? jag har en fråga: du har inte resrutten sparad på din blogg ? Vi skulle vilja göra en liknande resa till vintern och då är det alltid lättare att ha en resrutt att utgå ifrån ☺
Och till er avundsjuka, cyniska människor som skriver elaka kommentarer: Karma will be coming for you!

jennysmatblogg
Reply to  Jessica
8 år sedan

<3 Jodå kolla i kategorin "semester" där finner du.
Kram

6 år sedan

Så härligt att läsa om er resa! Jag trillade in här av en slump då jag Googlade dessa öar, då vi själv åker till dem på Måndag 🙂 Kram

Nästa inlägg

Köttfärsrulle i ugnspannkaka

27
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x