Köttfärsrulle i ugnspannkaka

 

Detta är en grymt tacksam rätt, både god, enkel & billig att laga. Kanske extra smidigt om du har fått över en del tacofärs dagen innan.

IMG_6748

Det här behöver du till ugnspannkakan:
5 ägg
7 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
rapsolja/ smör till formen

Köttfärsfyllningen: 
600 gram köttfärs
1/2 fin hackad lök
1 pressad vitlöksklyfta
lite paprikapulver/ cayennepeppar
100 gram philadelphiaost ( eller creme fraiche)
1 msk chilisås
1/2 msk kinesisk soja
salt & peppar

3 dl riven ost

Gör så här
Ställ ugnen på 225 grader. Ta fram en djup ugnsplåt.
Vispa ihop ingredienserna till pannkakan i en skål. Vispa tills smeten är slät. Lägg ett bakplåtspapper i ugnplåten och smörj med smör / olja på pappret och kanterna. Häll över pannkakssmeten i formen och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills den får lite färg och har stannat till.  Fräs upp löken, vitlöken i en stekpanna och vänd ner färsen och bryn tills allt är genomstekt. Krydda upp färsen med paprikapulver , salt & peppar. Vänd ner philadelphiaosten & chilisåsen, kinesisk soja och låt sjuda upp.

Bred sedan över färsen och lite av osten på pannkakan.

IMG_6723

Rulla ihop pannkakan från kortsida till kortsida. Toppa med den sista osten och ställ in i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills tacorullen är gratinerad.

Servera med en god sallad.


IMG_6731

2

2 responses to “Köttfärsrulle i ugnspannkaka

  1. Camilla Hansson skriver:

    Hej o tack för en inspirerande blogg 🙂

    Gör du denna i en djup ugnsform typ den som följer mes ugnen eller en lös typ 30×40 form!

  2. robban skriver:

    Jag har gjort receptet ett par gånger nu och har lagt i gurkmeja i smeten samt majs och tacokrydda i köttfärsen.. Prova taco-pannkakan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *