Korvstrognoff a la Thai

Tjingeling !

Nu är jag framme hos lillasyster efter ett litet  fikastopp hos mormor och morfar där jag blev bjuden på våfflor och kaffe.  Jag tänkte kikar förbi med ett litet middagstips nu innan vi ska sätta fart att tapetsera. Och det är inte ofta vi lagar falukorv, men detta receptet kommer vi definitivt göra flera gånger!    Tror att det från början kommer från en Ica broschyr, och det har nu legat i receptlådan bland resten av alla recept jag vill hinna med att prova 🙂

Jag lagade dubbelt så mycket, tycker det är smidigt att frysa in dessa korvgrytor sen.

IMG_6215

Gillar ni inte stark mat så smaka av teskedsvis med curry pastan.

Det här behöver du : 
1 stor faluring- cirka 800 gram
olivolja
1 riven gul lök
3 morötter
1 pressad vitlöksklyfta
2 burkar med kokosmjölk
5 msk med tomatpure
1-2  msk med röd curry pasta (eller mer om du vill ha starkare )
2 msk finhackad persilja

Gör så här :
Skär korven i skivor och gör lagomstora strimlor av den, riv löken och vitlöken. Skala morötterna och skär tunna skivor.
Hetta upp en djup stekpanna eller gryta med olivolja fräs lök och morötter glansigt och vänd ner korven. Fräs en stund, men korven ska inte få färg.
Häll i tomatpure, currypasta och vänd om under stekning. Tillsätt sedan koksmjölken och låt sjuda upp ett par minuter, ta bort från spisen och vänd ner persiljan

Servera genast med ris eller nudlar.

1

12 responses to “Korvstrognoff a la Thai

  1. Christos Tokatlidis skriver:

    Hej Jenny! Har aldrig använt kokosmjölk i matlagning och undrade hur många ml kokosmkölk ska användas i denna maträtt? Det fanns både små och stora burkar när jag var och handlade. ”Santa Maria” hade 400 ml-burkar. Räcker det med en sådan?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Hej Christos
      Jag hade 800 ml- jag lade mycket. Halvera hela receptet om du har en burk med 400 🙂
      Lycka till

      1. Christos Tokatlidis skriver:

        Tack för ditt snabba svar Jenny! 🙂 Ska prova göra den idag. Det bör också nämnas att denna rätt kan ätas av de som är mjölk och laktosintoleranta. Har en son som är allergiker. Tack för ett bra recept!

        1. Jennys_matblogg skriver:

          Vad roligt att du gillade det och va bra att det passar mjölk- och laktosintoleranta 🙂

  2. sia skriver:

    Jag älskar din blogg! Hittade den för ca 5 dagar sen och har gjort två, första kyckling med ostfyllning i ugnen med pasta. Och idag thai korvgrytan. Din blogg är så lätt att läsa och lätt att förstå också. Fortsätt!!! Thai korv gryta var förbaskat gott!!!!!!!! ♡

    1. Jennys_matblogg skriver:

      oh vad roligt , vad glad jag blir 🙂

  3. Karin skriver:

    Har falukorv hemma. Måste testa idag!!!

  4. Carina skriver:

    Hej Jenny, jag fann din blogg för nån vecka sedan. Jag gillar den! Känns som du skapar bra mat/smaker som barn gillar. Skulle också uppskatta om du visar mer nyttigt godis med nötter och bär 🙂 ha en bra dag!

  5. Emma skriver:

    Hej! Gjorde denna till middag idag! Supergod! Roligare än vanlig stroganoff!

  6. Lillemor skriver:

    Om jag inte hittar röd currypasta….vad kan man byta till då??? Säg inte Sambal Oelek …… har lite svårt för just den då den tar över alldeles för mkt

  7. Mikael Messner skriver:

    Riktigt gott! Tog extra pasta som hettade till det rejält! Kul alternativ till vanlig stroganoff

  8. Maria skriver:

    Denna gillades skarpt av familjen! Hade även i minimajs i bitar, lite fisksås för mer sälta och bytte persiljan mot koriander för ännu mer thai-känsla, vart kanon-gott!!
    Tack för härlig inspiration i vardagens mat-tristess, underbart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *