Hemmagjorda fiskpinnar med potatismos

Kallt har det varit ute idag. Brrrr… Men solen har lyst från klarblå himmel – och bara det gör ju att man blir extra glad.  Och vi har fortfarande besök från Öland här hos oss…. så när barnen slutat skolan idag så åkte jag, Daries och barnen till Leos lekland.  Precis lagom med folk idag 😀 och det åktes rutchkanor, klättrades och cyklades i tre timmar innan vi åkte hemåt och lagade middag.

Hemmagjorda fiskpinnar med potatismos – med knäckebröd, citron och en sallad.

a20 (1)

Nu är vi ju så många- och vi lagade dubbelt så mycket mat.

För 4 personer behöver du : 
400 gram torskfile
2 ägg
2 dl mjöl + salt
2 dl ströbröd
smör

Gör så här :
Vispa äggen lätt och lägg upp i en djup tallrik, och ta fram en tallrik med mjöl och salta  och ströbröd.  Skär den tinade torskfilen i lagom stora bitar. Och börja med att doppa fisken i mjöl, sen i ägg och sist i ströbrödet och lägg upp de panerade fiskbitarna på en tallrik medan du värmer upp en panna med rikligt med smör.

Stek fiskpinnarna frasiga och fina på varje sida.
och servera medpotatismos, citron , knäckebröd och lite grönsaker.

Smaklig spis

1

12 responses to “Hemmagjorda fiskpinnar med potatismos

  1. Martina skriver:

    Mmmm, hemlagade fiskpinnar är ju sååå långt ifrån köpefiskpinnar man kan komma, gott, gott!

  2. Kajsa skriver:

    Din matblogg är bara så BÄST
    Tack som faaan för receptet :-*

  3. mallan123 skriver:

    Provade att göra dina köttbullar med tomatsås. Det blev sååååå gott, köttbullarna blev populära hos barnen. Har alltid misslyckats med köttbullar då jag fått smeten för lös, denna gången gick det perfekt. Tidssparande att steka i ugnen. Imorgon ska jag göra dina hemlagade fiskpinnar. Hoppas att barnen gillar detta med så att jag slipper köpa de tråkiga halvfabrikatsalternativet. Tack för inspirationen med maträtterna.

  4. Lisa skriver:

    Så gott.
    Min syster kommer på ”lyxlunch” i morron, å det blir just detta, plus stuvad spenat. 😛

  5. Anna skriver:

    mmmm vad gott det ser ut…och verkar ju inte svårt heller; så varför äta färdigköpta fiskpinnar?? 😀

    1. jennysmatblogg skriver:

      Eller hur, detta är både nyttigare och godare 🙂

  6. Linnea skriver:

    Trodde det var min sambo som lagt upp bilder på vår middag igår på IG men det var ju du, vi åt precis samma mat. 🙂 mumsigt är det! Vi hade en kall gräddfilssås till med majo, dijon och boston i, bästa såsen! Tack för alla goda recept!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vi hade färdig remoluadsås till. Den är ju inte svår att göra själv heller om man vill.

  7. sandra skriver:

    Hej Jenny! Jag undrar hur mycket du/ni ungefär lägger på mat i månaden?
    Jag tycker att jag bara äter tråkig mat för att komma undan med 2.500:- i månaden.. Vore ju en dröm att kunna äta din lyxiga mat varje dag! 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej Sandra.
      Vet inte riktigt exakt hur mycket vi äter för i månaden. Vi är två vuxna och 4 barn. Det är viktigt att matplanera ( och bra att göra matscheman) , jag vill laga nästan all mat från grunden det nyttigast och faktiskt oftast billigare i längden..
      1 pkt torsk kostar ju inte jättemycket mer än färdiga fiskpinnar ( 19.90 på Willys ) Själv handlar jag nästan uteslutande på Willys- just för att det är samma varor men MYCKET billigare.

  8. Cornelia skriver:

    Tack för superbra mattips! Vi har hittat massor av nytt som har hamnat på våra favoritlistor.
    Hemmagjorda fiskpinnar är vår favorit-vardagsmat här hemma! Ett tips är att använda panko ist för ströbröd blir så mycket frasigare och godare då 🙂 Och steker man dem i rikligt med olja så blir de ännu frasigare och godare! Förutom potatismos så har vi hemmagjord hamburgerdressing till, supergott. Jag bara höftar ihop creme fraiche, majonäs, bostongurka och chilisås och smakar av. Sen har vi även citron och hackade tomater till.

  9. Magnus skriver:

    Kör med pankoströbröd så blir det ännu godare !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *