Du behöver till 4 portioner :
Färsk pasta
500 gram kycklingfile
2 röda paprikor
1/2 purjolök
10-12 champinjoner
3 1/2 dl grädde
1 dl vatten
Curry
1-2 kryddmått cayennepeppar
salt
Gör så här :
Koka upp vatten , till pastan. Och salta vattnet.
Strimla kycklingen i lagom stora bitar , och bryn den tills den är helt genomstekt.
Tillsätt den skivade purjolöken. Bryn en stund innan du tillsätter vattnet + grädde.
Grovhacka paprikan, och rör i och dela champinjonerna och rör ner även dem:
Krydda sedan kycklingröran med curry,
och med cayennepeppar efter egen smak och tycke.
Låt sjuda på svag värme i 10 minuter innan det serveras.
Koka färsk pastan enligt anvisningar på förpackning.
Serveras sedan med en gång när pastan är färdig.
Gärna med en god sallad !
Så många mail jag har fått om denna glasstårta / semifreddo jag bakade igår. Och nu har jag hunnit fixa med bilderna och skrivit ner alla ingredienser till er. Detta recept har legat länge i högen bland alla andra maträtter som ska prövas. Jag vet inte vart receptet kommer ifrån från början men jag tror att det kanske är från Leila, jag har sett det på massa sidor genom åren. Följ gärna bloggens facebooksida HÄR för att inte missa några uppdateringar av middagstips & bakverk.
Semifreddo med nutellasmak
Det här behöver du till nutellasemifreddo på 10 bitar :
2 färdiga marängbottnar ( finns att köpa bland tårtbottnarna på affären)
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen nutella
Gör denna fantastiska glasstårta så här:
Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en. Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum. Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt. Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den. Ta fram en rundfor, med avtagbara kanter på cirka 25- 25 cm.
Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula och grädde och blanda i hop med marängkrosset. Ringla ner den ljumna nutellan, går bra att värma i micron några sekunder. Fyll sedan upp formen med denna blandning. Blir någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering. Ta fram tjugominuter innan, så att den hinner tina lite.
Gott med friska bär till.
Denna måste ni prova – krispig , chokladig och glassig 🙂
Rejäl husmanskost uppskattas av hela familjen, denna måltiden fick högsta betyg från samtliga gäster vid middagsbordet. Prova vetja
Det här behöver du:
1 kilo nötfärs
3 msk konc. oxfond
1 tsk salt
1/2 msk finkrossad grönpeppar
Såsen:
1 dl vatten
100 gram färskost
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
2 msk konc. oxfond
2 msk finkrossad grönpeppar
1 tsk svartvinbärsgele
salt
Serveras med kokt potatis
Gör så här: Ställ ugnen på 70 grader.
Rör ihop smeten till biffarna och stek dem klara i smör. Lägg biffarna i ugnen medan du gör såsen. Häll ner vatten i stekpannan och vispa upp skyn. Sila den ev om det behövs. Vänd ner färskosten och vispa tills du har en klumpfri sås. Vän ner grädde, soja, fond & låt sjuda upp.
Smaka av såsen med salt, gele & finkrossad grönpeppar
Igår hade jag en förkyld son hemma, det var 16 åringen som kände sig krasslig. Och vilken sjukling vill inte ha soppa, så jag gjorde en variant med kokosmjölk, lime, chiliflakes & lax.
Det här behöver du till 4 personer: 1 finhackad gul lök
smör
1 tsk tomatpure
2 burkar kokosmjölk
3-4 msk hummerfond
4 portionsbitar lax
1 röd strimlad paprika
chiliflakes + salt.
+ pressad lime efter smak & tycke.
Gör så här: Finhacka löken och fräs den mjuk.
Mät upp kokosmjölk, tomatpure & fond i kastrullen och låt sjuda upp. Dela laxen i 1*1 cm stora bitar och vänd ner i soppan med strimlad paprika.Låt sjuda i 10- 15 minuter, tills laxen är klar. Smaka av med chiliflakes & salt. Ta bort från plattan och pressa ner limen och vänd om. ( jag hade cirka 1/2 lime i. )
Igår så kokade vi julgodis här hemma : kanelkola, chokladkola och kola med valnötter, och aftereight- kola. . . . Alla recept kommer såklart dyka upp här snart.
Men vi börjar med kanelkola :
Gör så här :
Koka upp grädde, socker och sirap i en storbottnad kastrull.
Det ska sjuda fram tills det klarar ”kulprovet”
(D.v.s att du kyler ner ca en tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten,
och denna går att forma till en kula )
Då drar du bort kastrullen från plattan och rör/pudrar ner kanelen och rör
om så att det plandar sig ordentligt.
Beroende på hur tjock du vill ha kolan så väljer du mindre / större form att hälla ut kolan på. Lägg ett bakplåtspapper i botten- för att underlätta när du ska ta upp och skära kolan i bitar.