Kyckling / tacopaj

 

Pajdegen:
5 dl vetemjöl
250 gram tärnat smör
1 tsk salt
4 msk kallt vatten
Cayennepeppar ( valfritt )

Fyllningen:

3-4 kycklingfileé
1 gullök
1 vitlöksklyfta
3-4 dl creme fraiche
1/ 2 påse med tacokrydda
inlagd Jalapeno
3 msk chilisås
salt

Gör så här:

Ställ ugnen på 200  grader.
Blanda ihop samtliga ingredienser till pajdegen , och platta ut i en form ( ca 24- 26 cm )
Strö över valfri mängd jalapeno, och låt sedan stå kallt.

Skär kycklingen i lagom stora bitar , och bryn den tills den är färdig, och sedan även den finhackade löken.
Häll sedan upp i formen , och blanda ihop creme fraiche, tacokrydda, chilisås, pressad vitlök och salt i en skål.
Bred sedan över kycklingen.

 Och sedan gör du samma sak med nachochipsen ett lager som täcker fyllningen,

och strör över rikligt med ost.

 

In i ugnen med pajen, i ca 40 minuter. Eller när pajdegen är färdig.

 

Klar att serveras, gärna med en god sallad.

 

En kryddig paj – minska på kryddor och jalapeno, om ni vill ha mildare smak. . . .

1

3 responses to “Kyckling / tacopaj

  1. Andreas skriver:

    Satan vad gott detta lät. Detta blir det till helgen!

  2. Mia skriver:

    Låter riktigt gott och tänkte göra detta i morgon. Mums ! Funderar dock på fyllningen. I beskrivningen har du skrivit att man ska göra något med nachochips och ost….det står inget om chipsen eller osten bland ingredienserna. Hur mycket av detta ska det vara ? Tack för en underbart bra blogg !

  3. Jenny skriver:

    Jag funderar också över nachochipsen. Tack för en fin blogg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *