För fler enkla mat & efterrätts-tips finns jag även på
instagram: @jennysmatblogg
Detta behöver du:
Potatis
700 gram nötfärs / blandfärs
smör till stekning
2 klyftor pressad vitlök
1 ägg
2 tsk torkad oregano
150- 200 gram smulad fetaost
Salt och nymalen peppar
Sås:
2 msk smör
1/2 dl vatten
3 dl grädde
2-3 tsk kalvfond
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
red av med maizena
Gör så här.
Skala och koka potatisen.
Häll upp samtliga ingredienser till till biffarna och rör så att det blandar sig.
Forma stora biffar av smeten, och stek i en stekpanna med rikligt med smör. Under tiden ställ ugnen på 125 grader.Och där stoppar du in biffarna, i en ugnssäkerform, allt eftersom de börjar bli färdiga. Av stekfettet efter biffarna gör du sedan såsen.
När alla biffar är färdig stekta lägger du dit en rejäl klick smör till,och vispar sedan ut med vatten och grädde. Smaksätt med kalvfond, och smaka av med salt och peppar.Tillsist så rör du ner maizena tills du får en fin konsistens.
ev. någon droppe soja, om du vill få en mörkare färg på såsen.
lägg sedan tillbaka biffarna och låt dem sjuda en stund tillsammans med såsen, på svag värme, tills potatisen är klar.
Serveras sedan med lingonsylt eller rårörda lingon