Paj med ost, skinka och broccoli

En av de mest uppskattade pajarna här på matbloggen. Krämig, enkel & god.
Glöm inte följa mig på Instagram för fler tips : @jennysmatblogg 
.
 
 
 
6-8 personer
 Pajdegen:
5 dl vetemjöl
250 gram tärnat smör
1 tsk salt
4 msk kallt vatten

Fyllningen:

Ca 250 gram strimlad skinka / rökt kassler
färsk Broccoli
1/2 tub mjukost
1 dl lagrad riven ost
2,5 dl Creme fraiche
2 ägg
Salt och peppar

Garnering:
Riven Ost

Gör så här 

Ställ ugnen på 225 grader. Gör pajdegen och platta ut den i pajformen,( ca 22- 26 diameter )
ställ i kylskåpen medan du lagar till röran. Bryn skinkan lätt och tillsätt creme fraiche och mjukost. Vispa sedan äggen lätt innan du rör ner. Salta och peppra och rör i osten, låt alltsammans sjuda upp. Fyll upp pajskalet med röran och tillsätt önskad mängd färsk broccoli. Ställ in i ugnen, grädda pajen i mitten av ugnen. Efter ca 20 minuter tar du ut pajen och strör över ost – ställ sedan in pajen i ugnen igen i ca 20 minuter till.

Kan med fördel stå och svalna en stund innan den serveras,

Serveringstips: Sallad med ruccola körsbärstomat, fårost och en skvätt balsamvinäger.

 

 

15
Prenumerera
Notis om

22 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Louise - mamma till Elias
12 år sedan

Riktigt gott ! Tack för ett toppenrecept !

Anna
11 år sedan

Åh vad gott det ser ut! Måste prova nästa gång jag gör en paj 🙂 Måste få fråga hur du bär dig åt för att få pajen så där hög/tjock? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Anna
11 år sedan

Jag pressar ut pajdegen högt i formen, och så mkt fyllning 🙂

Kristina
10 år sedan

Gör du någon gång en ”smalare” variant av pajdeg och även fyllning.

Pernilla
10 år sedan

Hej
Ser väldigt gott ut men ska man förgrädda pajskalet innan man häller i röran?
Mvh Pernilla

My
10 år sedan

Lagade pajen igår och den var SUPERGOD! Rekommenderas verkligen. Tack för receptet! (Nej skalet behövs inte förgräddas Pernilla) 🙂

Åsa
10 år sedan

Om man gör det i en form med löstagbar kant så man får hög kant och mycket fyllning. Tar du dubbel sats då?

Jenny Warsen
Reply to  Åsa
10 år sedan

Kanske 1 1/2 skulle jag gissa 🙂

Sanna
9 år sedan

Mycket konstigt recept på pajdegen. Blev bara en kladdig massa som absolut inte gick att trycka ut i en form… Men annars en god paj!

Emma
9 år sedan

Vad använder du för mjukost?

Doris jacobsen
Reply to  Emma
8 år sedan

Går det bra med philadellphia mjuk ost ?

Ulla pettersson
9 år sedan

Ska broccolin kokas först eller ska man ta den dom den är

jennysmatblogg
Reply to  Ulla pettersson
9 år sedan

Beror på hur man vill ha tuggmotståndet 🙂 Men jag förkokade inte min

8 år sedan

Riktigt bra! Familjen älskade detta recept ❤️?

Nettan
8 år sedan

Vad är det för form , när den blir så hög ? Vanlig springform med lösbar botten ? Du har verkligen den bästa bak o matbloggen !!

jennysmatblogg
Reply to  Nettan
8 år sedan

Jag hade en kladdkaks-form. En sådan där rund med avtagbara kanter 🙂

Frida
8 år sedan

Vad är det för mjukost du använder?

Linda
7 år sedan

Hej tror du man kan frysa ner pajen ? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Linda
7 år sedan

absolut

Ann-Kristin Hanson
2 år sedan

Supergod, men varför blir pajdegen så torr ibland, följer alltid recepten på degen tycker jag har mycket fyllning i skalet

Cissi
2 år sedan

OJ VAD GOD Tack!!!
gjorde den till familjen samt till min snart 11 månaders bebis alla gillade den starkt!

Marika
1 år sedan

Så himla god. 😀

Nästa inlägg

Korvgryta Tex-Mex

22
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x