Paj med ost, skinka och broccoli

 
 
 
6-8 personer
 Pajdegen:
5 dl vetemjöl
250 gram tärnat smör
1 tsk salt
4 msk kallt vatten

Fyllningen:

Ca 250 gram Strimlad skinka / rökt kassler
Färsk Broccoli
1/2 tub mjukost
1 dl lagrad riven ost
2,5 dl Creme fraiche
2 ägg
Salt och peppar

Garnering:
Riven Ost

Gör så här 

Ställ ugnen på 225 grader. Gör pajdegen och platta ut den i pajformen,( ca 22- 26 diameter )
ställ i kylskåpen medan du lagar till röran. Bryn skinkan lätt och tillsätt creme fraiche och mjukost. Vispa sedan äggen lätt innan du rör ner. Salta och peppra och rör i osten, låt alltsammans sjuda upp. Fyll upp pajskalet med röran och tillsätt önskad mängd färsk broccoli. Ställ in i ugnen, grädda pajen i mitten av ugnen. Efter ca 20 minuter tar du ut pajen och strör över ost – ställ sedan in pajen i ugnen igen i ca 20 minuter till.

Kan med fördel stå och svalna en stund innan den serveras,

Serveringstips: Sallad med ruccola körsbärstomat, fårost och en skvätt Balsamvinäger (Äppel)

 

 

1

19 responses to “Paj med ost, skinka och broccoli

  1. Louise - mamma till Elias skriver:

    Riktigt gott ! Tack för ett toppenrecept !

  2. Anna skriver:

    Åh vad gott det ser ut! Måste prova nästa gång jag gör en paj 🙂 Måste få fråga hur du bär dig åt för att få pajen så där hög/tjock? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag pressar ut pajdegen högt i formen, och så mkt fyllning 🙂

  3. Kristina skriver:

    Gör du någon gång en ”smalare” variant av pajdeg och även fyllning.

  4. Pernilla skriver:

    Hej
    Ser väldigt gott ut men ska man förgrädda pajskalet innan man häller i röran?
    Mvh Pernilla

  5. My skriver:

    Lagade pajen igår och den var SUPERGOD! Rekommenderas verkligen. Tack för receptet! (Nej skalet behövs inte förgräddas Pernilla) 🙂

  6. Åsa skriver:

    Om man gör det i en form med löstagbar kant så man får hög kant och mycket fyllning. Tar du dubbel sats då?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Kanske 1 1/2 skulle jag gissa 🙂

  7. Sanna skriver:

    Mycket konstigt recept på pajdegen. Blev bara en kladdig massa som absolut inte gick att trycka ut i en form… Men annars en god paj!

  8. Emma skriver:

    Vad använder du för mjukost?

    1. Doris jacobsen skriver:

      Går det bra med philadellphia mjuk ost ?

  9. Ulla pettersson skriver:

    Ska broccolin kokas först eller ska man ta den dom den är

    1. jennysmatblogg skriver:

      Beror på hur man vill ha tuggmotståndet 🙂 Men jag förkokade inte min

  10. Erik skriver:

    Riktigt bra! Familjen älskade detta recept ❤️?

  11. Nettan skriver:

    Vad är det för form , när den blir så hög ? Vanlig springform med lösbar botten ? Du har verkligen den bästa bak o matbloggen !!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag hade en kladdkaks-form. En sådan där rund med avtagbara kanter 🙂

  12. Frida skriver:

    Vad är det för mjukost du använder?

  13. Linda skriver:

    Hej tror du man kan frysa ner pajen ? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      absolut

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *