Godmorgon alla morgonpigga bloggvänner.
Jag tänkte att det kanske är lite trevligt när jag skriver dagens första blogginlägg så här tidigt på morgonkvisten, så att Ni kanske hinner med att läsa ett nytt inlägg lagom till morgonkaffet 😀
Dagens första lilla blogginlägg handlar om den här goda pastagratängen som vi lagade häromdagen.
Och det är även en perfekt maträtt om ni får lite pasta / köttfärssås-rester över :
Du behöver till en ungsfast form ca 5-6 personer :
8 dl kokt pasta
3 dl riven mozzarella
2- 3 dl creme fraiche
10 st Söta körsbärstomater
Köttfärsröran
500 gram köttfärs
1 gullök
smör
1/2 burk krossad tomat
1/2 dl chilisås ( mer eller mindre )
1 pressade vitlök
salt och peppar
( ev lite cayenne peppar, om Ni föredrar lite starkare mat )
Toppa med riven Mozzarella
Gör så här:
Koka pastan.
Skala och hacka löken, bryn den sedan mjuk i smör.
Bryn köttfärsen färdig, och rör ner krossade tomter, och chilisås.
Låt såsen puttra i en tio -tjugo minuter.
Ställ ugnen på 200-225 grader.
Rör ihop den varma pastan med creme fraichen och blanda med köttfärsröran , bred ut i formen. Fördela körsbärstomaterna och strö sedan rikligt med mozzarella över.
Gratinera tills gratängen har blivit ordentligt tillagad fått en vacker färg.
Servera tillsammans med en god sallad