Kladdig chokladkaka

Tjingeling, 

Istället för chokladig kladdkaka så blev det en kladdig chokladkaka, same same but diffrent.  Jag valde att ha en mörk kvalitetschoklad istället för mjölkchoklad som jag annars gärna bakar med- och då menar jag absolut inte blockchoklad.  Brukar ni köpa hem blockchoklad tycker jag att ni kan skippa det i fortsättningen. Det är ju inte ens gott 😉 … utan välj en god choklad istället – både mjölk- och riktig mörkchoklad är så mycket smarrigare att baka med.

Kladdig mäktig och fantastiskt god chokladkaka med  färska hallon- mums.

Kladdkaka med choklad

Det här behöver du för att baka kladdkaka: 

4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 1 /2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
200 gram choklad mörk- eller ljus efter eget tycke

Gör din kladdkaka så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och chokladen över vattenbad tillsammans, låt svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 – 25 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat – cirka 4 timmar.

Servera med grädde eller glass.

* * * * * * * * * *

Och många av er har mailat och undrat om utskriften och nu har de duktiga och braiga teknikerna löst detta! Kanon va! 😀
Så nu går ni in på det receptet ni vill skriva ut och skriver ut via webläsarens meny- och snaaaart kommer även en knapp bara för detta. Men jag ville bara meddela att det fungerar att skriva ut redan nu

Ha en superfin lördag !

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ingrid
10 år sedan

Det är så synd att det mer eller mindre är omöjligt att hitta choklad som inte har spår av nötter. Undrar just varför det är så? Så tyvärr blir det alltid blockchoklad för att alla ska kunna äta samma.

Maria
9 år sedan

Gjorde denna men använde linds choklad med apelsin smak o endast 100g blev super gott

Pia
3 år sedan

Hej,
Ska det vara 4 dl socker i? Kan man minska utan att kakans slutresultat inte blir förstört?
Tack på förhand! 😊

Nästa inlägg

God eftermiddag

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x