INNEHÅLLER ANNONSLÄNK FÖR CELLBES

KRÄMIG OCH SYRLIG CITRONPAJ

Jag tycker alltid att det är fräscht att bjuda på något med citron efter maten. Denna är en favvo hemma hos oss!

Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
175 gram smält smör

Fyllning: 
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl grädde
saft av 2 citroner + skal

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Smörj pajformen.
Rör ihop alla torra ingredienser till pajdegen, och rör sist ner det avsvalnade smälta smöret. Tryck ut i formen cirka 24 cm, och ställ svalt i kyl medan du gör fyllningen. Rör / Vispa ihop ägg och socker för hand, vänd ner grädde och citronsaften + det rivna skalet. Vispa ihop för hand tills du har en jämn smet. Fyll upp pajskalet och grädda i cirka 30 minuter eller tills pajen stannat till sig i ugnen.

Låt svalna ett par timmar ( eller gärna över natten )i kylskåp. Pudra ev. över florsocker innan servering & serveras med lättvispad grädde.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️

Och dagens tips blir min nya fina stickade klänning från Cellbes, du finner den här . Den är det mjukaste jag någonsin haft på mig, sitter inte åt någonstans och har två fickor, vilket jag älskar. 
Storleken är normal – skulle jag säga. Min klänning är i stl 34/36, jag är vanligtvis oftast en 36:a 

9
1 kommentar

NUDELSALLAD A LA THAI

Detta är en fräsch rätt som jag och mina vän Erika lagar – hur-ofta-som-helst.
Och den blir bara godare och godare för varje dag som den får stå på sig i kylskåpet. Rekommenderas att provas så snart ni bara hinner.

Det här behöver du: 
500 gram kyckling
3 1/2 msk flytande honung 
1 msk riven ingefära
1/2 röd chili
2 vitlöksklyftor
salt och peppar 

500 gram riven / hackad rödkål 
2 morötter 
1 bit isbergssallad 
2 pak choi 
1 kruka färsk koriander 
1 paket glasnudlar 

Dressingen: 
1/2 röd chili
2 schalottenlök 
1 vitlöksklyfta
ett par nävar körsbärstomater 
3 lime 
3 msk vatten 
2 1/2 msk fisksås 

Toppa med jordnötter

Gör så här: 
Rör ihop honung, finhackad chili, ingefära och pressad vitlök. Vänd inpå med kycklingen och salta & peppra. Stek kycklingen ( eller gör den färdig i ugnen på 200 grader ) Låt svalna. 

Skär kål och morötter tunt i strimlor, lika så salladen och pak choi. 
Grovhacka chilin, finhacka charlottenlök och vitlök. Lägg i en mortel och slanta upp tomaterna där i och krossa med mortel. 
Lägg i en skål och pressa ner limesaften där i och resten av ingredienserna till dressingen. 
Häll dressingen över salladen och vänd om. 

Koka glas nudlarna färdiga och skölj i kallt vatten. Och blanda ner i salladen. 
Toppa med grovhackade jordnötter – Klart att serveras. 

5
Kommentera

SKOGENS GULD

Välkommen söndag,
Igår blev det en heldag med våra tonåringarna på Liseberg, och snart styr kosan vidare mot västkusten.
Nu vankas ett par dagar på spa och avkoppling, vill ni följa med oss där så uppdaterar jag flitigt på Instagram ( heter @jennysmatblogg även där)

Något jag gjort nu annars sensommar och början på hösten är att leta skogensguld. Gillar ni som jag att ge er ut i skogen och plocka svamp? Tycker det är så rogivande, och naturligtvis extra trevligt när man hittar detta små guldklimpar bland alla orangea löv. Jag älskar att göra kantarelltoast eller paj – vad gillar ni?

4
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK FÖR BUBBLEROOM

RAGGMUNK+ LANGOS = RAGGARLANGOS

Detta är så löjligt gott! Ni måste testa.

Det här behöver du till 4-5 personer:
10 stora potatisar fast sort ( minst 800 gram )
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk salt
smör till stekning
1 vitlöksklyfta

Topping: smetana, dill, rödlök, handskalade räkor, och citron

Gör så här:
Skala & riv potatisen grovt ner i en bunke. Vispa ut mjölet med lite mjölk i taget till en klumpfri smet, och vispa ner resten av mjölk och ägg, salt. Blanda ihop mjölksmeten med de rivna potatisen. Hetta upp stekpanna med smör ( gärna två pannor om du har) och stek två laggar i taget i respektive stekpanna. Några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Skala vitlöken och dela den på mitten , gnid in varje munk med den.

Toppa med alla göttigheter och servera genast.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️

Och nu har massa nyheter bland höstjackor trillat in. 
kolla in massor av KLICKA HÄR

4
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR FÄR BUBBLEROOM

TREVLIG HELG PÅ ER BLOGGISAR

Tjingeling,

Hoppas ni haft en riktigt fin vecka.
Ville bara kikar förbi och önskar er en riktigt trevlig helg. Har ni några roliga planer ?
Vi har börjat komma i ordning nu i nya lyan – är ni nyfikna så får ni hålla lite utkik på Instagram där ska jag visa hur vi bor.
Och jag har uppdaterat bloggen lite mer flitigt nu den senaste tiden,
hoppas att ni gillar att läsa ikapp.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Och så kommer här lite tips på HÄRLIG höstrea. Upp till 60 % RABATT, med ytterligare 20 % REA
KLICKA HÄR

3
Kommentera

RECEPT PÅ HAMBURGERBRÖD

Nu har vi kommit in i en riktig bakperiod här hemma. Sist ut var det här goda hemgjorda luftiga hamburgerbrödet. Jag brukar dubbla receptet för att de är smidiga att frysa in och ta upp och tina när det är dags.

Du behöver:
1/2 pkt jäst
25 gram smör
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 tak socker
ca 5 1/2 dl vetemjöl
sesamfrön

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke / bakmaskin, smält smöret i en kastrull och vänd ner mjölken – värm upp till 37 grader.
Tillsätt vätskan i bunken med jästen och rör tills den löst sig. tillsätt socker, salt och nästan allt mjöl.
Arbeta degen för hand eller i maskin i 10 minuter.
Låt jäsa under bakduk i 35-40 minuter.
Knåda degen lätt på mjölat bord och arbeta ut 6 stycken bröd och lägg på plåt med bakpapper. tryck till dem lite så att det blir lite plattare. Låt jäsa igen under bakduk, nu i cirka 30 minuter.
Pensla dem med vatten och strö sesamfrön över och grädda dem sedan i ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter eller tills de är klara.Låt dem svalna på galler.

2
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK FÖR CELLBES

GOTT TILL MINGLET

Ett trevligt tilltugg till minglet / drinken.
Örtig dipp som du kan toppa efter behag.

Recept på basilikasås :
1 kruka med färsk basilika
2 dl grekisk yougurt
1/2 dl creme fraiche
3 msk olivolja
1/2 tsk örtkrydda
lite flingsalt

Toppa med soltorkad tomat och klippt gräslök + chiliflakes

Så här gör du basilikasåsen: 
Plocka bort basilika bladen och lägg i en skål tillsammans med krydda,
salt, olivolja och creme fraiche. Mixa allt slätt och ställ kallt fram till servering.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️

Och dagens tips blir min nya fina stickade klänning från Cellbes, du finner den här . Den är det mjukaste jag någonsin haft på mig, sitter inte åt någonstans och har två fickor, vilket jag älskar. 
Storleken är normal – skulle jag säga. Min klänning är i stl 34/36, jag är vanligtvis oftast en 36:a 

3
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

SOCKERDOPPADE VANILJBULLAR

Dessa bullar bakar Nomi och jag minst en gång i månaden. Perfekt att frysa ner och tina upp när du får oväntat besök. Så goda att de bara smälter i munnen

Det här hade vi i vetedegen, cirka 50 bullar : 

1 pkt jäst
150 gram smör
5 dl mjölk
1 1/2 dl socker
1 burk ( 250 g) kvarg naturell
1/2 tsk salt
1 ägg
cirka 14- 16 dl vetemjöl

Fyllning:
150 gram med rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker 
1 msk vaniljsocker 

Topping:
smält smör
strösocker 

Gör saffransbullarna här :

Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt och mjölk och värm upp till fingervarmt 37 grader.
Rör ut lite av degvätskan med jästen, rör tills det löst sig. Tillsätt resten av vätskan, sockret kvarg, salt och ägg. Arbeta i nästan allt mjöl , gärna med bakmaskin.
Pudra över lite mjöl och täck med bakhanduk, låt jäsa i 40 minuter. När degen jäst färdig , dela i två delar och kavla ut på mjölat bord. Cirka 30* 60 cm.
Blanda smör, socker & vaniljsocker och bred ut över degen, rulla ihop och skär lagom stora bitar och lägg i bullformarna. Täck över med en bakhandduk och låt jäsa i ytterligare 40 minuter.
Sätt ugnen på 225- 250 grader, och grädda bullarna i 8-10 minuter tills bullarna fått fin färg.

Ta ut och låt svalna något innan du penslar dem med smält smör & doppa dem i strösocker.

Servera genast med en stort glas kall mjölk.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Och så kommer här lite tips på HÄRLIG höstrea. Upp till 60 % RABATT, med ytterligare 20 % REA
KLICKA HÄR

5
2 kommentarer

PLOCKMAT HÖR HELGEN TILL

Nu har vi börjat komma iordning i nya lägenheten, som vi bara älskar! Jag ska filma och visa er på Instagram alldeles snart. Något annat som vi också älskar, är att göra plocktallrik till helgerna.
Det är både festligt och enkelt att göra. Så här ser en typisk variant hemma hos oss.

Lite frukt / bär , ost & kex, lufttorkad skinka och torkad korv och naturligt vis goda stora oliver.
Yummi yummi in my tummy

0
Kommentera

EN VÄRMANDE FISKGRYTA

Finns det något godare än en värmande fiskgryta nu när kylan börjar göra sig påmind.

Det här behöver du till 4 portioner: 
1 purjolök
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche 
3 msk hummerfond 
600 gram torsk file 
1 citron

Toppas med: 
Dill 
1 hackad rödlök 
1 burk röd stenbitsrom

Serveras med kokt potatis

Gör så här: 
Skala och koka potatisen
Hacka ner purjolöken i slantar, smörstek tills den är mjuk. Vänd ner grädde, creme fraiche och fond. Låt sjuda upp i 5 min ute. Skär ner torsken i bitar och vänd ner i grytan. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter. 
Riv ner citroncest och pressa ner saften av en halv citron. Rör om och ställ bort från plattan. 
Toppa med dill, rom och rödlök. Klart att servera.

4
Kommentera