INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

VECKOMATSEDEL

Tjena raringar,
Då var det dags för veckomatsedel.
Varsågoda

Måndag: Pannbiffar med potatis & brunsås
Tisdag Panerad rödspätta med krämig äggsås
Onsdag Vegetarisk Burgare
Torsdag : Cowboysoppa med champinjoner
Fredag : Laxsida med citron och dill

Till middag skjutsade vi in en laxsida i ugnen,
med flingsalt, citronpeppar, färsk citron och dill.
180- 200 grader i cirka 20 minuter.

Så himla gott och enkelt.
Till detta serverade vi couscous & en sallad. Som innehöll blandade bladgrönsaker,
tomat, gurka, rödlök, ruccola, fetaost, kidneybönor.

Såsen är också så lätt att göra.

Det här behöver du:
1 dl gräddfil
1  dl creme fraiche
1 burk med röd kaviar
1 burk med rensade kräftstjärtar
Salt, peppar

Gör så här :

Låt kräftstjärtarna rinna av lite innan du blandar alla ingredienser i en skål.
Ställ kallt ett par timmar innan servering.

* * * * * * * * * *

Och å har jag ett litet söndagstips ,
För nu är det 50 % RABATT på Hemtex, kanske nu ni ska passa på att köpa julklapparna.
Klicka här



Och imorgon är det kladdkakans dag, då borde ni testa denna godingen:


Det här behöver du till denna godingen:

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk
( eller kondenserad sötad mjölk som kokat i tre timmar )

Topping : Rice crispies + 120 gram mjölkchoklad

 Gör så här:
Den karamelliserade mjölken hittar ni i vissa affärer vid bakprodukterna , annars går det bra att koka egen. Om du anv dig av kondenserad mjölk så ta bort pappret runt och koka den oöppnade konservburken i en stor gryta med mycket vatten , vattnet ska hela tiden täcka burken. Efter att den kokat i tre timmar kyler du ner burken.  Detta  moment kan förberedas redan dagen innan, förvara den kokta burken i kylskåp sen.
Nu kan du börja med kladdkakan : Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,   Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice crispies och bred över den crispiga chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering.

7
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

EN MUSTIG HÖSTGRYTA

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x